Élelmiszerek érzékszervi vizsgálata és minősítése VII. : élelmiszerek preferenciája és tápértéke közötti kapcsolat

Molnár Pál: Élelmiszerek érzékszervi vizsgálata és minősítése VII. : élelmiszerek preferenciája és tápértéke közötti kapcsolat. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (42) 3. pp. 189-203. (1996)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1996_03_189-203.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1996_03_189-203.pdf

Download (145kB)

Abstract

A tanulmányozott szakirodalom megállapításai szerint nagy bizonyossággal megállapítható, hogy az élelmiszerek érzékszervi preferenciája és tápértéke dinamikus és kölcsönös összefüggésben áll egymással, melynek egyes fontos részletei még további kutató és elemzõ munkát igényelnek. According to the statements in the studied literature titles it can be declared with high probability that a dynamic relationship is existing between the sensory preference and the nutritive value of foods. However, important details are needed further research and more analytical work. Gemäß den Erkenntnissen aus der ausgewertetem Fachliteratur kann mit großer Wahrscheinlichkeit festgestellt werden, daß zwischen der sensorischen Präferenz und dem Nährwert von Lebensmitteln eine bestimmte dynamische Wechselwirkung besteht. Tiefere Zusammenhänge erfordern jedoch weitere Forschungs- und Analysenarbeit.

Item Type: Article
Other title: Sensory investigation and evaluation of foods VII. : relationship of preference and nutritive value of foods ; Sensorische Untersuchung und Bewertung von Lebensmitteln VII. Wechselwirkung zwischen Präferenz und Nährwert von Lebensmitteln
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1996
Volume: 42
Number: 3
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 189-203
Language: Hungarian, English, German
Publisher: Q & M Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79815/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - érzékszervi
Additional Information: Bibliogr.: p. 200-202. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 25. 10:37
Last Modified: 2023. Aug. 26. 10:17
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79900

Actions (login required)

View Item View Item