A "Chemical Reactions in Foods III" nemzetközi szimpóziumon : új irányatok az élelmiszerkémiában

Lásztity Radomir: A "Chemical Reactions in Foods III" nemzetközi szimpóziumon : új irányatok az élelmiszerkémiában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (43) 1. pp. 46-51. (1997)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_01_046-051.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_01_046-051.pdf

Download (112kB)

Abstract

A közlemény beszámol az 1996. szeptember 25–27. között Prágában megtartott „Chemical Reactions in Foods III.” nemzetközi szimpóziumon elhangzott elõadásokról. A fõbb témakörök érintették a polifenolok elõfordulását és reakcióit élelmiszerekben, a nagynyomású technológia hatására bekövetkezõ változásokat élelmiszerekben, a lipidek oxidatív változásait, az antioxidánsokat, valamint a szénhidrátok és fehérjék változásait. A posztereket az egyes fõbb élelmiszer-összetevõk (fehérjék, szénhidrátok, lipidek, vitaminok, aroma- és színezõ adalékanyagok és kontaminánsok) szerint csoportosították. This publication gives an account on the presentations delivered at „Chemical Reactions in Foods III.” International Symposium held 25−27 September 1996 in Prague. The most important items concerned the polyphenols’ occurrence and reactions in foodstuffs, changes induced by high-pressure technologies in foodstuffs, oxidative changes of lipids, the antioxidants as well as the modification of carbohydrates and proteins. Posters were grouped according to the main food components (proteins, carbohydrates, lipids, vitamins, aroma and colouring additives as well as contaminants). In der Publikation wird über das in Prag vom 25−27. September 1996 durchgeführte internationale Symposium „Chemical Reactions in Foods III.” berichtet. Die wichtigeren Themen waren folgende: Vorkommen und Reaktionen von Polyphenolen in Lebensmitteln, die durch die Hochdruck− Technologie eintretenden Änderungen in Lebensmitteln, die oxidativen Änderungen von Lipiden, die Antioxidanten sowie die Änderungen von Kohlenhydraten und Eiweißstoffen. Die Postervorträge wurden nach den Lebensmittelbestandteilen (Eiweißstoffe, Kohlenhydrate, Lipide, Vitamine, Aroma und Farbstoffe sowie Kontaminanten) zusammengefaßt.

Item Type: Article
Other title: International Symposium: "Chemical Reactions in Foods III." : new trends in food chemistry ; Neue Richtungen in der Lebensmittelchemie auf dem Internationalen Symposium "Chemical Reactions in Foods III."
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1997
Volume: 43
Number: 1
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 46-51
Language: Hungarian, English, German
Publisher: Q & M Kft.
Place of Publication: Budapest
Event Title: Chemical Reactions in Foods (3.) (1996) (Prága)
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79817/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszerkémia - konferencia - beszámoló
Additional Information: Bibliogr.: 50. p. ; ill. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 25. 13:31
Last Modified: 2023. Aug. 26. 09:19
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79920

Actions (login required)

View Item View Item