DNS meghatározásán alapuló technikák az élelmiszer-minőségellenőrzésben

Szalai Gábor and Tóth Ágnes and Lásztity Radomir and Salgó András: DNS meghatározásán alapuló technikák az élelmiszer-minőségellenőrzésben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (43) 2. pp. 97-103. (1997)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_02_097-103.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_02_097-103.pdf

Download (113kB)

Abstract

A DNS meghatározáson alapuló vizsgálati módszerek élelmiszer minõségellenõrzésben történõ alkalmazási lehetõségeit mutatják be a szerzõk állati és növényi eredetû nyersanyagokon és élelmiszeripari szempontból jelentõs mikroorganizmusok azonosításában, továbbá eredetvizsgálatoknál. Applicability of methods based on DNA determination in food quality control is presented. Examples shown are the investigation of raw materials of plant or animal origin, the identification of micro-organisms significant in food industry as well as study of origin. Verfasser stellen die Anwendungsmöglichkeiten der auf der Basis der DNS-Bestimmung entwickelten Untersuchungsmethoden in der Lebensmittelqualitätskontrolle vor. Diese Methoden werden an den tierischen und pflanzlichen Rohstoffen sowie bei der Identifierung von für die Lebensmittelindustrie wichtigen Mikroorganismen und weiterhin bei den Ursprungsuntersuchungen eingesetzt.

Item Type: Article
Other title: Techniques based on DNA determination in food quality control ; Untersuchungstechniken auf der Basis der DNSBestimmung in der Lebensmittelqualitätskontrolle
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1997
Volume: 43
Number: 2
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 97-103
Language: Hungarian, English, German
Publisher: Q & M Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79818/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszeripar - minőségellenőrzés - módszer
Additional Information: Bibliogr.: p. 101-102. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 25. 14:44
Last Modified: 2023. Aug. 26. 09:19
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79927

Actions (login required)

View Item View Item