Szalai Gábor and Tóth Ágnes and Lásztity Radomir and Salgó András: DNS meghatározásán alapuló technikák az élelmiszer-minőségellenőrzésben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (43) 2. pp. 97-103. (1997)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_02_097-103.pdf Download (113kB) |
Abstract
A DNS meghatározáson alapuló vizsgálati módszerek élelmiszer minõségellenõrzésben történõ alkalmazási lehetõségeit mutatják be a szerzõk állati és növényi eredetû nyersanyagokon és élelmiszeripari szempontból jelentõs mikroorganizmusok azonosításában, továbbá eredetvizsgálatoknál. Applicability of methods based on DNA determination in food quality control is presented. Examples shown are the investigation of raw materials of plant or animal origin, the identification of micro-organisms significant in food industry as well as study of origin. Verfasser stellen die Anwendungsmöglichkeiten der auf der Basis der DNS-Bestimmung entwickelten Untersuchungsmethoden in der Lebensmittelqualitätskontrolle vor. Diese Methoden werden an den tierischen und pflanzlichen Rohstoffen sowie bei der Identifierung von für die Lebensmittelindustrie wichtigen Mikroorganismen und weiterhin bei den Ursprungsuntersuchungen eingesetzt.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Techniques based on DNA determination in food quality control ; Untersuchungstechniken auf der Basis der DNSBestimmung in der Lebensmittelqualitätskontrolle |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1997 |
Volume: | 43 |
Number: | 2 |
ISSN: | 0422-9576 |
Page Range: | pp. 97-103 |
Language: | Hungarian, English, German |
Publisher: | Q & M Kft. |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/79818/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszeripar - minőségellenőrzés - módszer |
Additional Information: | Bibliogr.: p. 101-102. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Jul. 25. 14:44 |
Last Modified: | 2023. Aug. 26. 09:19 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79927 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |