Biogén aminok meghatározása túlnyomásos rétegkromatográfiás módszerrel

Kovács Ágnes and Simonné Sarkadi Lívia and Mincsovics Emil: Biogén aminok meghatározása túlnyomásos rétegkromatográfiás módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (43) 2. pp. 104-111. (1997)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_02_104-111.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_02_104-111.pdf

Download (150kB)

Abstract

Élelmiszerekben elõforduló biogén aminok meghatározására túlnyomásos rétegkromatográfiás módszert dolgoztak ki. A Personal OPLC-re kidolgozott módszert trappista sajtban és karfiolban elõforduló biogén aminok gyors és hatékony kimutatására és mennyiségi meghatározására alkalmazták. Overpressured Layer Chromatographic Method was developed for determination of biogenic amines in foods. The method developed for the Personal OPLC equipment could be used for rapid and efficient qualitativ and quantitativ determination of biogenie amines in cheese of type Trappista and in couliflower. Eine dünschichtchromatographische Methode mit Überdruck wurde für die Bestimmung der in Lebensmitteln vorkommenden biogenen Amine erarbeitet. Die für Personal OPLC erarbeitete Methode wurde für den schnellen und effektiven Nachweis sowie für die quantitative Bestimmung von biogenen Aminen in Trappista Käse und Blumenkohl angewandt.

Item Type: Article
Other title: Determination of biogenic amines by overpressured layer chromatographic method ; Bestimmung von biogenen Aminen mit der ÜberdruckDünnschichtchromatographie
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1997
Volume: 43
Number: 2
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 104-111
Language: Hungarian, English, German
Publisher: Q & M Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79818/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 110. p. ; ill. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 25. 15:02
Last Modified: 2023. Aug. 26. 09:19
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79928

Actions (login required)

View Item View Item