Foszfatázaktivitás meghatározás nemzetközi körtesztjének értékelése

Zsarnóczay Gabriella: Foszfatázaktivitás meghatározás nemzetközi körtesztjének értékelése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (43) 3. pp. 185-197. (1997)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_03_185-197.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1997_03_185-197.pdf

Download (140kB)

Abstract

A szerzõ korábbi munkája során szerzõtársaival módosította a hús és húskészítmények hõkezeltségének ellenõrzésére szolgáló foszfatáz próbát. Ebben a cikkben az új módszer ismételhetõségét és összehasonlíthatóságát vizsgálja az általa szervezett nemzetközi körteszt eredményeinek tükrében. Phosphatase test for monitoring the heat treatment of meat and meat products was modified by the author in a former study. This paper discusses the repeatibility and reproducibility of the new method as reflected by the results of an international interlaboratory test organised by the author. Verfasser hat durch frühere Arbeiten die Phosphataseprobe mit anderen Wissenschaftlern modifiziert, die für die Überprüfung der Hitzebehandlung von Fleisch und Fleischprodukten genutzt wird. In diesem Artikel werden die Wiederholbarkeit und Vergleichbarkeit der neuen Methode auf der Grundlage des durch den Verfasser organisierten internationalen Ringtestes diskutiert.

Item Type: Article
Other title: Evaluation of an international interlaboratory test on phosphatase activity ; Auswertung eines internationalen Ringtestes über die Phosphataseaktivität
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1997
Volume: 43
Number: 3
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 185-197
Language: Hungarian, English, German
Publisher: Q & M Kft.
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/79819/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszeripari technológia, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: p. 195-196. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 26. 08:10
Last Modified: 2023. Aug. 26. 09:19
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/79938

Actions (login required)

View Item View Item