A minőségellenőrzés és analitika fejlődési trendjei a fermentációs úton előállított élelmiszerekről : az EURO-FOOD-CHEM VII. konferencia tapasztalatai

Lásztity Radomir: A minőségellenőrzés és analitika fejlődési trendjei a fermentációs úton előállított élelmiszerekről : az EURO-FOOD-CHEM VII. konferencia tapasztalatai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (39) 4. pp. 273-277. (1993)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1993_04_273-277.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1993_04_273-277.pdf

Download (109kB)

Abstract

Az EURO-FOOD-CHEM VII. konferencia a fermentációs úton elôállított élelmiszerek biokémia, kémiai, mikrobiológiai, minôségellenôrzési és analitikai kérdéseivel foglalkozott. A biokémiai és élelmiszerkémiai kutatások a fermentációs folyamat során keletkezô igen specifikus mikrokomponensekre koncentrálnak. Erôsödô irányzat azon vizsgálati módszerek keresése, amelyekkel a speciális termékek eredetisége objektíven ellenôrizhetô. Szükség van arra is, hogy a fermentációs úton elôállított élelmiszerekre részletesebb, specifikusabb változatban készüljön el a helyes gyártási gyakorlatot ajánló dokumentum. The topics of EURO-FOOD-CHEM VII. were the biochemical, chemical, microbiological, quality control and analytical aspects of fermented foods. Biochemical and food chemical research focuses on the highly specific micro components formed during fermentation process. The search for methods of objective control of genuineness of special products is a pronounced trend. There is a need to prepare a more detailed, specific version of the document recommending the good manufacturing practice for fermented foods. Die EURO-FOOD-CHEM VII. Konferenz hat sich mit biochemischen, chemischen, mikrobiologischen, Qualitätskontroll- und analytischen Fragen von Lebensmitteln befaßt. Die biochemischen und lebensmittelchemischen Forschungen stellen die während des Fermentierungsprozesses entstehenden, recht spezifischen Mikrokomponenten in den Mittelpunkt. Eine verstärkte Richtung ist die Suche nach solchen Untersuchungsmethoden, mit denen der Ursprung von speziellen Produkten objektiv kontrolliert werden kann. Es ist ebenfalls notwendig, das die richtige Herstellungspraxis empfehlende Dokument für auf fermentativem Wege hergestellte Lebensmittel in einer detaillierteren, spezifischeren Variante zu erarbeiten.

Item Type: Article
Other title: Development trends of quality control and analytics of fermented foods ; Entwicklungstrends der Qualitätskontrolle und Analytik bei fermentativ hergestellten Lebensmitteln
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1993
Volume: 39
Number: 4
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 273-277
Language: Hungarian, English, German
Place of Publication: Budapest
Event Title: EURO FOOD CHEM Konferencia (7.)
Related URLs: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80153/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszeripari technológia, Élelmiszerkémia
Additional Information: Bibliogr.: 276. p. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Aug. 01. 09:35
Last Modified: 2023. Aug. 26. 10:30
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80485

Actions (login required)

View Item View Item