Objektív és műszeres vizsgálaton alapuló új nyerstejminősítő rendszer

Horváth Zoltán and Molnárné Dobai Ildikó: Objektív és műszeres vizsgálaton alapuló új nyerstejminősítő rendszer. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (40) 3. pp. 199-205. (1994)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1994_03_199-205.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1994_03_199-205.pdf

Download (111kB)

Abstract

A Földmûvelési és Népjóléti Minisztérium közös rendelete által elôírt elegytej-vizsgálatokat objektív mûszeres eljárással végzik. Ez magában foglalja az összcsíraszám, a gátlóanyag, a fagyáspont, a pH és savfok, a szomatikus sejtszám, a beltartalom és a fizikai tisztaság meghatározását. A nemzetközi ellenôrzési rendszer a bemutatott hazai eljárással teljes mértékben megegyezik. Investigation of blended milk prescribed by the Ministries of Agriculture and of National Welfare are performed with objective instrumental method. This includes the determination of freezing point, pH and acid degree, somatic cell number, composition and physical purity . The international control system totally corresponds to the national procedure described. Die durch die gemeinsame Anordnung des Ministers für Agrarwirtschaft und für Volkswohlstand vorgeschriebene Rohmilchuntersuchungen werden mit objektiven instrumentalanalytischen Verfahren durchgeführt. Diese beinhalten die Bestimmung der Gesamtkeimzahl, der Hemmstoffe, des Gefrierpunktes, des pH und Säuregrades, der Anzahl der somatischen Zellen, der chemischen Zusammensetzung und der physikalischen Reinheit. Das vorgestellte ungarische Verfahren entspricht volkommen dem internationalen Bewertungssystem für Rohmilch.

Item Type: Article
Other title: New method for qualifying raw milk based upon objective and instrumental investigations ; Neues Rohmilchbewertungssystem auf der Grundlage objektiver instrumentalanalytischer Untersuchungen
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1994
Volume: 40
Number: 3
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 199-205
Language: Hungarian, English, German
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80157/
Uncontrolled Keywords: Tej - minőség, Műszeres kémiai analízis, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer
Additional Information: Összefoglalás magyar, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Jul. 31. 10:28
Last Modified: 2023. Aug. 26. 10:25
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80526

Actions (login required)

View Item View Item