Príhoda I.: Effect of ingredients and mixing energy on the rheological properties of wheat dough. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 280-283. (1975)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_280-283.pdf Download (1MB) |
Abstract
A búzalisztből készült tészták viszkózus tulajdonságai kerültek tanulmányozásra Köppler konzisztométer segítségével. Az eredmények alapján Szerző meghatározta az egyes adalékanyagok mennyisége, a dagasztási energia és a hőmérséklet, valamint a konzisztencia közötti korrelációt. Az összefüggések segítségével olyan empirikus formula állítható fel, amely alkalmas a tészták közelítő konzisztenciájának számítására a technológiai paraméterek ismeretében. On a étudié, á l’aide du consistométre Hoeppler, les propriétés visqueuses des pátcs produites á partir de farine de froment. A partir des résultats, l ’auteur a établi des corrélations entre la quantité de quelques matiéres d’addition, de l’énergie de petrissement et la température, ainsi que la consistence. Ces corrélations permettent d’établir une formule empirique qui se préte, en connaissance -des paramétres téchnologiques, de calculer la consistance approchée des pätes.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Adalékanyagok és a dagasztási energia hatása a búzalisztből készült tészták reológiai tulajdonságaira |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1975 |
Volume: | 21 |
Number: | 5-6 |
Page Range: | pp. 280-283 |
Language: | Hungarian, English, French, Russian |
Publisher: | Lapkiadó Vállalat |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/80550/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat, Élelmiszeripari technológia |
Additional Information: | Ill. ; összefoglalás magyar és francia nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Aug. 24. 10:48 |
Last Modified: | 2023. Aug. 26. 11:01 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80628 |
Actions (login required)
View Item |