Effect of ingredients and mixing energy on the rheological properties of wheat dough

Príhoda I.: Effect of ingredients and mixing energy on the rheological properties of wheat dough. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 280-283. (1975)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_280-283.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_280-283.pdf

Download (1MB)

Abstract

A búzalisztből készült tészták viszkózus tulajdonságai kerültek tanulmányozásra Köppler konzisztométer segítségével. Az eredmények alapján Szerző meghatározta az egyes adalékanyagok mennyisége, a dagasztási energia és a hőmérséklet, valamint a konzisztencia közötti korrelációt. Az összefüggések segítségével olyan empirikus formula állítható fel, amely alkalmas a tészták közelítő konzisztenciájának számítására a technológiai paraméterek ismeretében. On a étudié, á l’aide du consistométre Hoeppler, les propriétés visqueuses des pátcs produites á partir de farine de froment. A partir des résultats, l ’auteur a établi des corrélations entre la quantité de quelques matiéres d’addition, de l’énergie de petrissement et la température, ainsi que la consistence. Ces corrélations permettent d’établir une formule empirique qui se préte, en connaissance -des paramétres téchnologiques, de calculer la consistance approchée des pätes.

Item Type: Article
Other title: Adalékanyagok és a dagasztási energia hatása a búzalisztből készült tészták reológiai tulajdonságaira
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1975
Volume: 21
Number: 5-6
Page Range: pp. 280-283
Language: Hungarian, English, French, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80550/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat, Élelmiszeripari technológia
Additional Information: Ill. ; összefoglalás magyar és francia nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Aug. 24. 10:48
Last Modified: 2023. Aug. 26. 11:01
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80628

Actions (login required)

View Item View Item