El-Warraki A. G. and Abdel Aziz M. A. and Goma M. A. and El-Zifzaf S. Y.: Changes in the lipids of frozen chickens. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 318-323. (1975)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_318-323.pdf Download (1MB) |
Abstract
A szerzők fagyasztott, egyes mintáknál előzetesen hőkezelt egyiptomi -csirke zsír- és bőrszövetének összes zsírtartalmát, peroxid-számát, thiobarbitursav-számát és szabad zsírsavtartalmát vizsgálták. A fagyasztást — 20 °C-on végezték, a fagyasztott mintákat — 4 °C-on tárolták. Megállapították, hogy a peroxid-szám, thiobarbitursav-szám, a szabad zsírsav %-os értéke, valamint a lipidtartalom változása a zsír oxidációja és hidrolízise a tárolás során jelentősebben növekedett a hőkezeletlen mintákban, mint a hőkezeitekben. Les auteurs ont étudié, dans des échantillons de poulets d’Egypte, dont quelques-uns avaient subit un traitement thermique préalable, la teneur en graisse totale du tissus adipeux et de la peau, les valeurs de péroxyde et d’acide thiobarbiturique ainsi que la teneur en acides libres. La congélation s’est effectuée ä -2 0 ° C et l ’entreposage des échantillons congelés ä -4 ° С. On a établi que, lors de I’entreposage, les valeurs de péroxyde et d’acide thiobarbiturique, le pourcentage d’acides libres ainsi que les variations de la teneur en lipides, Toxydation et Thydrolyse de la graisse, ont augmenté de tagon plus prononcéc dans les échantillons non traités que dans ceux qui avaient subit un traitement thermique.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Változások a fagyasztott csirkék lipidtartalmában |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1975 |
Volume: | 21 |
Number: | 5-6 |
Page Range: | pp. 318-323 |
Language: | Hungarian, English, French, Russian |
Publisher: | Lapkiadó Vállalat |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/80550/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - módszer |
Additional Information: | Bibliogr.: 322. p. ; összefoglalás angol, német és francia nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Aug. 24. 12:28 |
Last Modified: | 2023. Aug. 26. 11:01 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80635 |
Actions (login required)
View Item |