Redukáló cukrok, szerves savak és színezékek tanulmányozása egyes ribiszkefajtáknál

Dankanits Erzsébet: Redukáló cukrok, szerves savak és színezékek tanulmányozása egyes ribiszkefajtáknál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (22) 1-2. pp. 48-53. (1976)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_01-02_048-053.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_01-02_048-053.pdf

Download (2MB)

Abstract

Die Arbeiten umfassen Studien über den Gehalt an Zucker, Säuren, Vitamin C, und Farbstoffen der Früchte und der Blätter der Johannisbeervarientäten und über ihren Nachweis und Bestimmung während einer dreijähringen Versuchsperiode. Zweck der Studien war die Feststellung jenes optimalen Zeitpunktes, bei welchem die Wertstoffe der Frucht einen Gipfelwert aufweisen, ubd die Aufarbeitung und Verwertung der Frucht die günstigsten sind. The work comprises the study of the contents of sugar, acid, vitamin C and pigments in the fruits and leaves of current varieties and of their detection and determination in a three-year experimental period. The investigations were aimed at establishing the optimum date of which the valuable components of the fruit are present in the highest amounts, and the processing and the sale of the fruits is the most favourable. L ’auteur a étudié, pendant trois ans, les teneurs respectives en sucres, en acides, en vitaminé C et en colorants des fruits et des feuilles de groseille. L ’objectif principal de l ’étude était d’établir la date optimum par rapport aux teneurs respectives des susdits composants ainsi qu’au travail des fruits et ä leur vente.

Item Type: Article
Other title: Untersuchung der reduzierenden Zucker, der organischen Säuren und Pigmente in einigen Johannisbeervarietäte ; Study of reducing sugars, organic acids and pigments in some currant varieties
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1976
Volume: 22
Number: 1-2
Page Range: pp. 48-53
Language: Hungarian, English, German, French, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80551/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 52. p. ; összefoglalás angol, német és francia nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Aug. 24. 14:11
Last Modified: 2023. Aug. 26. 10:59
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80650

Actions (login required)

View Item View Item