Fűszerpaprika őrlemény összes festéktartalmának meghatározása Benedek-féle módszer szerint spektrofotométer felhasználásával I.

André László: Fűszerpaprika őrlemény összes festéktartalmának meghatározása Benedek-féle módszer szerint spektrofotométer felhasználásával I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (22) 4. pp. 229-234. (1976)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_04_229-234.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1976_04_229-234.pdf

Download (1MB)

Abstract

Der Gesamttgehalt an Pigmenten wurde in gemahlenem Gewürzpaprika nach der Benedekschen Methode mittels eines Spektrometers durchgeführt. Zur Bestimmung eignete sich am besten die Wellenlänge 477 nm, wobei die wichtigsten Pigmentkomponenten des Gewürzpaprikas einen Isoabsorptionspunkt aufweisen. Der Gesamtgehalt an Pigmenten wird unverändert als Capsanthin angegeben. Total pigment contents of powdered paprika samples were determined by the Benedek metod, with the use of a spectrophotometer. The wavelength 447 nm at which the pigment components of importance of powdered paprika exhibit an isoabsorption point proved to be the most suitable for the determination. Total pigment contents are then given as capsanthin as usual.

Item Type: Article
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1976
Volume: 22
Number: 4
Page Range: pp. 229-234
Language: Hungarian, English, German, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80553/
Uncontrolled Keywords: Spektrofotométer, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Fűszerpaprika
Additional Information: Bibliogr.: 234. p. ; ill. ; összefoglalás német és angol nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Aug. 25. 12:19
Last Modified: 2023. Aug. 26. 10:59
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80682

Actions (login required)

View Item View Item