Borászati termékek kénessavtartalmának meghatározása

Siska Elemér: Borászati termékek kénessavtartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 3. pp. 111-116. (1977)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_03_111-116.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_03_111-116.pdf

Download (1MB)

Abstract

Der Gehalt von verschiedenen ungarischen Weinen und Champagner an gesamte schweflige Säure und freie schweflige Säure wurde durch jodometrie und durch amperometrische und coulometrische Endpunktanzeige untersucht. Die Untersuchungsergebnisse bestätigten die Anwendbarkeit der beschriebenen Methoden zur Bestimmung des Gehaltes an schweflige Säure. The contents of total and free sulphureous acid were investigated in Hungarian wines and champagnes by iodometry and with amperometric and coulometric end point detection. According to the obtained results, these methods are suitable for the determination of the content of sulphurous acid.

Item Type: Article
Other title: Determination of the sulphurous acid content in oenological products ; Bestimmung des Gehaltes von Weinkellereiprodukten an schweflige Säure
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1977
Volume: 23
Number: 3
Page Range: pp. 111-116
Language: Hungarian, English, German, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80556/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - mérés - módszer - bor
Additional Information: Bibliogr.: 116. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Aug. 28. 11:29
Last Modified: 2023. Aug. 28. 11:38
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80726

Actions (login required)

View Item View Item