A hidroxilizin meghatározása : a hidroxilizin exponens

Bálint Mihály: A hidroxilizin meghatározása : a hidroxilizin exponens. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (23) 5-6. pp. 259-261. (1977)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_05-06_259-261.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1977_05-06_259-261.pdf

Download (705kB)

Abstract

Ausser dem Hydroxyprolin wurde eine Methode auch zur Bestimmung der anderen bedeutenden Hydroxyaminosäure des Kollagens adaptiert. Mittels dieser Bestimmung ist es möglich, einen auf den Gehalt an Hydroxyprolin bezogenen sogenannten „Hydroxylysinexponent” anzugeben. Besides hydroxyproline also a method was adapted for the determination of another significant hydroxyaminoacid of collagen. By means of this determination it is possible to establish the so-called “ hydroxylysine exponent” related to the hydroxyproline content.

Item Type: Article
Other title: Bestimmung des Hydroxylysine : der Hydroxylysine Exponent ; Determination of hydroxylysine : the hydroxylysine exponen
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1977
Volume: 23
Number: 5-6
Page Range: pp. 259-261
Language: Hungarian, English, German, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/80558/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 260. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Aug. 29. 09:12
Last Modified: 2023. Aug. 29. 09:12
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80749

Actions (login required)

View Item View Item