Egyes élelmiszeripari nyersanyagok bórtartalmának meghatározása prompt neutronaktivációval

Szabó S. András: Egyes élelmiszeripari nyersanyagok bórtartalmának meghatározása prompt neutronaktivációval. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (26) 6. pp. 251-256. (1980)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1980_06_251-256.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1980_06_251-256.pdf

Download (1MB)

Abstract

Eine Übersicht wird gegeben über die in der Literatur beschriebenen gelelektrophoretischen Methoden der Lebensmittelanalytik. Die Ergebnisse einer mit Mitarbeitern durchgeführten vergleichenden Untersuchung der Bestimmung des nicht von Fleisch stammenden Proteingehaltes von Fleischprodukten werden dargestellt, und die Untersuchung mittels Polyakrylamid-Gelelektrophorese von vier in Ungarn angebauten Weizensorten wird erörtert. Gel electrophoretic methods of food analysis described in literature are biefly reviewed. The results of a collaborative study on the non-meat protein content of meat products are tabulated and discussed, and the polyacryl-amide gel electrophoretic examination of four wheat varieties grown in Hungary is described.

Item Type: Article
Other title: Bestimmung des Borgehaltes von einigen Rohmaterialien der Lebensmittelindustrie mittels prompter Neutronaktivierung ; Determination of the boron content of some materials of the food industry by means of prompt neutron activation
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1980
Volume: 26
Number: 6
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 251-256
Language: Hungarian, English, German, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80568/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia
Additional Information: Bibliogr.: 256. p. ; ill. ; összefoglalás angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Aug. 31. 10:12
Last Modified: 2023. Aug. 31. 10:12
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80869

Actions (login required)

View Item View Item