Die Qualitätskontrolle der Lebensmittelkonzentrate

Pazoła Z. and Sułkowska J.: Die Qualitätskontrolle der Lebensmittelkonzentrate. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 5-6. pp. 259-266. (1981)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1981_05-06_259-266.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1981_05-06_259-266.pdf

Download (2MB)

Abstract

Az úgynevezett készételek fogalmi meghatározása után tárgyalja e termékek legfontosabb csoportjait és alapvető tulajdonságaikat. Foglalkozik továbbá azokkal a tényezőkkel, amelyek ezeknek a termékeknek a minőségét befolyásolják, áttekintést nyújt vizsgálati eljárásaikról és az ipari minőségvizsgálat szervezetéről, különös tekintettel az üzemen belüli minőségvizsgálat eljárásaira. Végül felsorolja a készletek minőségi értékelésének kritériumait. After presenting the concept of convenience foods, ready-made meals, the main groups of these products are listed and their fundamental properties described. Also the factors affecting the quality of products are surveyed and the organisation of quality control of the industry described, on paying particular attention to the quality control carried out within the plants producing the foods of this type. Lastly, the criteria of the evaluation of the quality of the products are summed up.

Item Type: Article
Other title: Készételek, élelmiszer-koncentrátumok minőségellenőrzése
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1981
Volume: 27
Number: 5-6
ISSN: 0422-9576
Page Range: pp. 259-266
Language: Hungarian, English, German, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80573/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszeripar - minőségellenőrzés, Élelmiszerellenőrzés, Élelmiszeripar - minőségszabályozás, Minőségszabályozás - élelmiszeripari termékek
Additional Information: Bibliogr.: 265. p. ; összefoglalás magyar és angol nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 04. 10:36
Last Modified: 2023. Sep. 04. 10:36
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80916

Actions (login required)

View Item View Item