Wagner Attila and Fekete Béla and Némethné Papp Mária: A tej pasztőrözöttségének vizsgálatához szükséges H-o-krezolftalein-foszfát szintézise V. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (28) 4. pp. 173-175. (1982)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1982_04_173-175.pdf Download (886kB) |
Abstract
Die Synthese des zur Untersuchung der schnellen Phosphataseprobe benötigten H-O-Cresolphthaleinphosphats wird beschrieben, welche Probe zur Kontrolle der Pasteurisierung der Milch angewendet wird. Ein Vorteil dieses Substrats ist die Empfindlichkeit der mit ihm durchgeführten Probe und die Stabilität des davon bereiteten Reagens (zwei Jahre). The synthesis of H-o-cresolphthalein phosphate required for the quick phosphatase test applied for checking the pasteurization of milk is described. This substrate offers the advantage that the test carried out with it is very sensitive and that the reagent prepared from it very stable (for two years).
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Synthese des zur Untersuchung der Pasteurisierung der Milch benötigten H-o-Cresolphtahleinphosphats V. |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1982 |
Volume: | 28 |
Number: | 4 |
ISSN: | 0422-9576 |
Page Range: | pp. 173-175 |
Language: | Hungarian, English, German, Russian |
Publisher: | Lapkiadó Vállalat |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80576/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Additional Information: | Bibliogr.: 174. p. ; összefoglalás angol és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Sep. 04. 15:23 |
Last Modified: | 2023. Sep. 04. 15:23 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/80948 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |