Össszehasonlító vizsgálatok különböző cukormeghatározások értékelésére II.

Spanyár Pál and Nedelkovits János and Ravasz László and Törley Dezső: Össszehasonlító vizsgálatok különböző cukormeghatározások értékelésére II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 170-177. (1965)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1965_05-06_170-177.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1965_05-06_170-177.pdf

Download (2MB)

Abstract

Verfasser setzen im zweiten Teil ihrer Versuche die Vergleichung der Zukkerbestimmungsmethoden fort. Die Mitteilung enthält die Resultate der Versuche mit Glucose-Lösungen verschiedener Konzentration vermittels Verfahren nach Hagedorn-Jensen, Luff-Schoorl und Willstätter-Schudel sowie deren Auswertung. In the second part of their experiments, the authors continued the comparison of various methods for the determination of sugar. The present paper comprises the results obtained in investigating glucose solutions of various concentration by the Hagedorn-Jensen, Luff-Schoorl and Willstätter-Schudel methods, together with the evaluation of the examined procedures.

Item Type: Article
Other title: Comparative investigations for the evaluation of various methods of sugar determinations, II.
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1965
Number: 5-6
Page Range: pp. 170-177
Language: Hungarian, English, German, Russian
Publisher: Műszaki Könyvkiadó
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81030/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 177. p. ; összefoglalás angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 07. 08:13
Last Modified: 2023. Sep. 07. 08:13
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81105

Actions (login required)

View Item View Item