Élelmiszerek hőokozta bomlásának vizsgálata derivatográffal I. : fehérje vizsgálatok

Lóránt Béla: Élelmiszerek hőokozta bomlásának vizsgálata derivatográffal I. : fehérje vizsgálatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 10-16. (1967)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1967_01_010-016.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1967_01_010-016.pdf

Download (2MB)

Abstract

Der Verfasser beschreibt auf Grund seiner mit dem Derivatograph durchgeführten Versuche die durch Hitze hervorgerufenen Veränderungen der Rohstoffe unserer Lebensmittel im Laufe des Bratens und Kochens. In der ersten Mitteilung bespricht er die Veränderungen der Eiweißstoffe. On the basis of investigations carried out by derivatograph, the changes in the basic materials of our foods during baking and cooking, due to the effect of heat, are presented by the author. In this first paper, the changes in proteins are discussed. L’auteur fait connaitre d’aprés ses recherches faites avec la dérivatographe les changements des matiéres premieres de nos denrées alimentaires causes par Téchauffement au cours de la cuisson. Dans cette premiere communication il traite les changements survenus dans les protéines.

Item Type: Article
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1967
Number: 1
Page Range: pp. 10-16
Language: Hungarian, English, German, French, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81039/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 15. p. ; ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 11. 14:24
Last Modified: 2023. Sep. 11. 14:24
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81192

Actions (login required)

View Item View Item