Vagdalthús-gombócok üzlethálózatban való sütésének higiéniai kérdései

Pataky Mária: Vagdalthús-gombócok üzlethálózatban való sütésének higiéniai kérdései. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 119-123. (1967)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1967_02_119-123.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1967_02_119-123.pdf

Download (2MB)

Abstract

Die Verfasserin beschäftigt sich mit den hygienischen Problemen, die beim Transport von in einzelnen grösseren Betrieben bereiteten, rohen Faschiertenknödeln in die Geschäftlokale und Braten derselben am Verbrauchsort entstehen. Auf Grund von mikrobiologischen Untersuchungen an rohen und gebratenen Knödeln stellt sie die hauptsächlichsten Beanstandungsursachen fest und gibt Ratschläge zu deren Beseitigung. Hygienic problems emerged during the distribution of the raw mass of minced meat prepared in large plants and transported to a network of shops, and during the baking of fhe meat bullets on the spot were studied. The main causes of objections were established on the basis of microbiological tests carried out with raw and baked meat bullets. Suggestions are made for the possible prevention of objectionable products in the future. L’auteur s’est occupé des problémes d’hygiéne qui se présentent lors de la transportation de la masse de viande hachée crue préparée dans des grandes usines et distribuée ensuite dans les réseaux de consommation pour у étre cuite. Sur la base de ses examinations microbiologiques faites sur des boulettes de viande crues et cuites il établit les principals causes d’objection et donne des recommandations pour leur elimination.

Item Type: Article
Other title: Hygienic problems of the baking of bullets of minced meat in a network of shop
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1967
Number: 2
Page Range: pp. 119-123
Language: Hungarian, English, German, French, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81040/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszer-higiénia
Additional Information: Bibliogr.: 123. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 11. 15:41
Last Modified: 2023. Sep. 11. 15:41
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81206

Actions (login required)

View Item View Item