Nedelkovits János and Varga János: Folyékony és félfolyékony (viszkózus-plasztikus) élelmiszerek reológiai vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 93-102. (1969)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1969_02_093-102.pdf Download (3MB) |
Abstract
Die Verfasser geben eine kurze Übersicht über einzelne Theologische Eigenschaften von Milch, Fruchtsaft und Tomatenkonzentrat, sowie über die für die Bestimmung der Theologischen Kennzeichen geeigneten Methoden. Weiterhin befassen sie sich ausführlicher mit den Theologischen Eigenschaften der Schokoladenmasse und den dieselben beeinflussenden Faktoren. A short survey is given by the authors of some rheological properties of milk, fruit juices and tomato purées, and also of the methods suitable for the determination of the rheological characteristics. The rheological properties of the chocolate mass and the factors affecting them are discussed in detail.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Rheologische Prüfung von flüssigen und halbflüssigen (viskosen-plastischen) Lebensmittel ; Rheological investigation of liquid and semi-liquid (viscous-plastic) food |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1969 |
Number: | 2 |
Page Range: | pp. 93-102 |
Language: | Hungarian, English, German, Russian |
Publisher: | Lapkiadó Vállalat |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81050/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Additional Information: | Bibliogr.: 101. p. ; összefoglalás angol és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Sep. 13. 13:58 |
Last Modified: | 2023. Sep. 13. 13:58 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81301 |
Actions (login required)
View Item |