Egyes szerves foszfátészter tartalmú permetezőszerrel kezelt alma szermaradékának alakulása különböző tárolási körülmények között

Rodler Imre and Molnár Pál and Kőhegyi Imre: Egyes szerves foszfátészter tartalmú permetezőszerrel kezelt alma szermaradékának alakulása különböző tárolási körülmények között. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3. pp. 151-156. (1971)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1971_03_151-156.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1971_03_151-156.pdf

Download (2MB)

Abstract

Die Verfasser beschreiben ihre unter Laboratoriumsbedingungen durchgeführten Versuche mit phosphatester haltigen Sprühmitteln, sowie deren Abbau bei verschiedenen Temperaturen. Aufgrund ihrer Versuche stellen sie fest, dass bei den angewendeten Sprühmitteln Nogos und Wofatox die Zersetzungszeitdauer im entscheidenden Masse von der Temperatur beeinflusst wird. The results of spraying experiments with pesticides containing organic phosphate esters as active ingredients performed under laboratory conditions, and data of investigations into the decomposition tests of the agents carried out at different temperatures are presented. On the basis of the experimental data, the decomposition periods of the agents Nogos and Wofatox are decisively affected by the temperature. Les auteurs décrivent leurs expériences ä l’échelle de laboratoire de vaporisation avec des produits aux agents d’esters de phosphates, suivies d’autres, effectuées afin d’étudier la décomposition de ces réactifs ä températures differentes. IIs ont constaté que la température exerce une influence décisive sur la durée de la décomposition des produits Nogos et Wofatox.

Item Type: Article
Other title: Changes in the residue contents of apples treated with certain sprays containing organic phosphate esters, under various conditions of storage ; Verhalten der Rückstände bei mit einigen phosphathaltigen Sprühmitteln behandelten Äpfeln unter verschiedenen
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1971
Number: 3
Page Range: pp. 151-156
Language: Hungarian, English, German, French, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81061/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 155. p. ; ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 18. 08:49
Last Modified: 2023. Sep. 18. 08:49
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81407

Actions (login required)

View Item View Item