Baktérium-spóraszám meghatározási eljárások

Farkas József: Baktérium-spóraszám meghatározási eljárások. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 4. pp. 183-190. (1971)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1971_04_183-190.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1971_04_183-190.pdf

Download (3MB)

Abstract

Nach Schilderung der praktischen Bedeutung de Bakteriensporen bespricht der Verfasser die Grundprinzipien des Bakteriensporengehaltes von Lebensrnitteln, die wichtigsten zu prüfenden Substanzen, die Untersuchungsverfahren, die sporenbildenden Bakterienarten und schliesslich die bei der Untersuchung der beschädigten Sporen entstehenden Probleme. Subsequent to discussing the practical significance of knowing the number of bacterial spores in foods, the fundamental principles of determining the content of bacterial spores in foods, the important types of materials and methods for investigation, and the species of spore-bearing bacteria are described, and the problems emerging in the investigation of damaged spores are presented by the author. Aprés la mise en relief de l’importance pratique des spores bactériennes , l’auteur décrit les principes de la détermination de la teneur en spores bactériennes des denrées, ainsi que les matiéres, les méthodes et les espéces des bactéries sporiféres les plus importantes. Enfin il trace les problömes qui se posent lors de l’examen des spores endommagées.

Item Type: Article
Other title: Bestimmungsverfahren für die Bakterien-Sporenzah ; Methods for the determination of the number of bacterial spores
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1971
Number: 4
Page Range: pp. 183-190
Language: Hungarian, English, German, French, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81062/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia
Additional Information: Bibliogr.: p. 189-190. ; ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 18. 09:59
Last Modified: 2023. Sep. 18. 09:59
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81412

Actions (login required)

View Item View Item