Élelmiszerszínezékek azonosításának egyes problémái különös tekintettel a hazai élelmiszeripar által felhasznált import élelmiszerekre

Tatár Abert: Élelmiszerszínezékek azonosításának egyes problémái különös tekintettel a hazai élelmiszeripar által felhasznált import élelmiszerekre. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 309-314. (1973)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_06_309-314.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_06_309-314.pdf

Download (1MB)

Abstract

Der Verfasser macht aufgrund seiner papierchroma atographischen Versuche einige Bemerkungen zum eventuell störenden Einfluss der Begleitsubstanzen von Lebensmittelfarbstoffen, mit besondere Rücksicht auf die hygienische Beurteilung der diese Substanzen enthaltenden Nahrungsmittel. On the basis of investigations by paper chromatography remarks are given on the potential interfering effect of the accompanying materials of some food dyes with particular respect to the hygienic evaluation of foods containing such materials. A la base des résultats des examens ä Chromatographie sur papier, l’auteur considére le role perturbateur des substances qui accompagnent quelques colorants de denrées et, en particulier, l’appréciation hygiénique des denrées contenant ces substances.

Item Type: Article
Other title: Einige Probleme der Identifikation von Lebensmittelfarbstoffen ; Some problems of the identification of dyes for foods
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1973
Number: 6
Page Range: pp. 309-314
Language: Hungarian, English, German, French, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81072/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszerszínezék
Additional Information: Bibliogr.: 314. p. ; ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 20. 13:24
Last Modified: 2023. Sep. 20. 13:24
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81535

Actions (login required)

View Item View Item