Bende Ede and Szabó András: Gyümölcsszörp lé-arányának vizsgálata káliumtartalom méréssel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 331-335. (1973)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_06_331-335.pdf Download (1MB) |
Abstract
Laut Prüfergebnissen der Verfasser kann der Saftgehalt von Syrup bei Kenntnis der Dichte des Fruchtsaftes und des Syrups sowie seines Kaliumgehaltes berechnet werden. Sie bestimmten den Kaliumgehalt mit dem Flammenphotometer. Die Methode eignet sich zur Kontrolle im Laufe der Produktion. According to their investigations the juice content of a fruit syrup can be calculated in the knowledge of the densities of fruit juice and fruit syrup, and of the potassium content which latter was determined by flame photometry. The method is suitable for in-process plant controls. Selon les études des auteurs la teneur en jus du sirop se fait calculer ä partir des densités et des teneurs en potassium du jus de fruits et du sirop. Le dosage du potassium a été effectué au photométre ä flamme. Le procédé se préte au contröle au cours de la production.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Untersuchung des Gehaltes von Fruchtsaft in Fruchtsyrup mittels Messung des Kaliumgehaltes ; Determination of the ratio of fruit juice in fruit suryps by measuring the potassium content |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1973 |
Number: | 6 |
Page Range: | pp. 331-335 |
Language: | Hungarian, English, German, French, Russian |
Publisher: | Lapkiadó Vállalat |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81072/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszervizsgálat - mérés |
Additional Information: | Bibliogr.: 334. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Sep. 20. 14:46 |
Last Modified: | 2023. Sep. 20. 14:46 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81539 |
Actions (login required)
View Item |