Gyümölcsszörp lé-arányának vizsgálata káliumtartalom méréssel

Bende Ede and Szabó András: Gyümölcsszörp lé-arányának vizsgálata káliumtartalom méréssel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 6. pp. 331-335. (1973)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_06_331-335.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1973_06_331-335.pdf

Download (1MB)

Abstract

Laut Prüfergebnissen der Verfasser kann der Saftgehalt von Syrup bei Kenntnis der Dichte des Fruchtsaftes und des Syrups sowie seines Kaliumgehaltes berechnet werden. Sie bestimmten den Kaliumgehalt mit dem Flammenphotometer. Die Methode eignet sich zur Kontrolle im Laufe der Produktion. According to their investigations the juice content of a fruit syrup can be calculated in the knowledge of the densities of fruit juice and fruit syrup, and of the potassium content which latter was determined by flame photometry. The method is suitable for in-process plant controls. Selon les études des auteurs la teneur en jus du sirop se fait calculer ä partir des densités et des teneurs en potassium du jus de fruits et du sirop. Le dosage du potassium a été effectué au photométre ä flamme. Le procédé se préte au contröle au cours de la production.

Item Type: Article
Other title: Untersuchung des Gehaltes von Fruchtsaft in Fruchtsyrup mittels Messung des Kaliumgehaltes ; Determination of the ratio of fruit juice in fruit suryps by measuring the potassium content
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1973
Number: 6
Page Range: pp. 331-335
Language: Hungarian, English, German, French, Russian
Publisher: Lapkiadó Vállalat
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81072/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Élelmiszervizsgálat - mérés
Additional Information: Bibliogr.: 334. p. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 20. 14:46
Last Modified: 2023. Sep. 20. 14:46
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81539

Actions (login required)

View Item View Item