Jaschik Sándor: Az élelmiszeranalitika új útjai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 91-99. (1955)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_03-04_091-099.pdf Download (4MB) |
Abstract
Szerző kifejti, hogy a z élettan i ism eretek kib ővü lésével az élelm iszerekben m indig több és több anyag kim utatására és m eghatározására van szükség. K ülönösen három fizik ai m ódszer alkalm as e célra: a spektroszk óp ia, a polarográfia és a krom atográfia. Ism erteti e m ódszerek alk alm azását a vitam inok, fehérjék, zsírok é s szénhidrátok területén. D ie E rw eiterung der physiologischen K enntnisse erheischt N achw eis und B estim m ung von im m er m ehr und m ehr B estandteilen der N ahrungsm ittel m it unum gänglicher N otw endigkeit. Für d iesen Z w eck eignen sich besonders drei physik alisch e M ethoden: D ie Spektralanalyse, d ie Polarographie und die C hrom atographie. Es w ird die A nw endung dieser M ethod en auf dem G ebiete der V itam ine, E iw eisskörper, F ette und K ohlenhydrate besprochen.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Neue Wege der Lebensmittelanalyse |
Heading title: | Eredeti dolgozatok - beszámolók |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1955 |
Volume: | 1 |
Number: | 3-4 |
Page Range: | pp. 91-99 |
Language: | Hungarian, German, Russian |
Publisher: | Műszaki Könyvkiadó |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81600/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Additional Information: | Összefoglalás magyar és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Sep. 22. 09:41 |
Last Modified: | 2023. Sep. 22. 10:13 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81666 |
Actions (login required)
View Item |