Az élelmiszeranalitika új útjai

Jaschik Sándor: Az élelmiszeranalitika új útjai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 91-99. (1955)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_03-04_091-099.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_03-04_091-099.pdf

Download (4MB)

Abstract

Szerző kifejti, hogy a z élettan i ism eretek kib ővü lésével az élelm iszerekben m indig több és több anyag kim utatására és m eghatározására van szükség. K ülönösen három fizik ai m ódszer alkalm as e célra: a spektroszk óp ia, a polarográfia és a krom atográfia. Ism erteti e m ódszerek alk alm azását a vitam inok, fehérjék, zsírok é s szénhidrátok területén. D ie E rw eiterung der physiologischen K enntnisse erheischt N achw eis und B estim m ung von im m er m ehr und m ehr B estandteilen der N ahrungsm ittel m it unum gänglicher N otw endigkeit. Für d iesen Z w eck eignen sich besonders drei physik alisch e M ethoden: D ie Spektralanalyse, d ie Polarographie und die C hrom atographie. Es w ird die A nw endung dieser M ethod en auf dem G ebiete der V itam ine, E iw eisskörper, F ette und K ohlenhydrate besprochen.

Item Type: Article
Other title: Neue Wege der Lebensmittelanalyse
Heading title: Eredeti dolgozatok - beszámolók
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1955
Volume: 1
Number: 3-4
Page Range: pp. 91-99
Language: Hungarian, German, Russian
Publisher: Műszaki Könyvkiadó
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81600/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Összefoglalás magyar és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 22. 09:41
Last Modified: 2023. Sep. 22. 10:13
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81666

Actions (login required)

View Item View Item