Kottász József: Emulzióslikőr vizsgálatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 92-100. (1956)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_02_092-100.pdf Download (2MB) |
Abstract
Az emulzióslikőrök szárazanyagtartalm át gyorsan és kielégítő pontossággal meghatározhatjuk infravörös sugárzókkal történő besugárzással (szárítással). Az emulzióslikőrök (tojáslikőrök) tojássárgája tartalm ának meghatározására alkalmas a likőr zsírtartalm ának és ezen zsírtartalom refrakciós értékének figyelembevételével történő számítás. A számítás útján nyert eredmények pontossága a közölt korrekciós értékek alkalmazásával fokozható. Der Trockensubstanzgehalt von Emulsionslikören kann durch Einstrahlung (Trocknung) mit infraroten Strahlern rasch und mit genügender Genauigkeit bestimmt werden. Zur Bestimmung des Eidottergehaltes von Emulsionslikören (Eierlikören) ist die Berechnung seines Fettgehaltes mit besonderer Rücksieht auf dessen Refraktionswert geeignet. Die Genauigkeit der auf rechnerischem Wege erhaltenen Ergebnisse kann durch Zuhilfenahme der angegebenen Korrektionswerte erhöht werden.
Item Type: | Article |
---|---|
Heading title: | Eredeti dolgozatok - beszámolók |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1956 |
Volume: | 2 |
Number: | 2 |
Page Range: | pp. 92-100 |
Language: | Hungarian, German, Russian |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81602/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Additional Information: | Bibliogr.: 100. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Sep. 25. 11:11 |
Last Modified: | 2023. Sep. 25. 11:11 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81691 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |