Emulzióslikőr vizsgálatok

Kottász József: Emulzióslikőr vizsgálatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 92-100. (1956)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_02_092-100.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_02_092-100.pdf

Download (2MB)

Abstract

Az emulzióslikőrök szárazanyagtartalm át gyorsan és kielégítő pontossággal meghatározhatjuk infravörös sugárzókkal történő besugárzással (szárítással). Az emulzióslikőrök (tojáslikőrök) tojássárgája tartalm ának meghatározására alkalmas a likőr zsírtartalm ának és ezen zsírtartalom refrakciós értékének figyelembevételével történő számítás. A számítás útján nyert eredmények pontossága a közölt korrekciós értékek alkalmazásával fokozható. Der Trockensubstanzgehalt von Emulsionslikören kann durch Einstrahlung (Trocknung) mit infraroten Strahlern rasch und mit genügender Genauigkeit bestimmt werden. Zur Bestimmung des Eidottergehaltes von Emulsionslikören (Eierlikören) ist die Berechnung seines Fettgehaltes mit besonderer Rücksieht auf dessen Refraktionswert geeignet. Die Genauigkeit der auf rechnerischem Wege erhaltenen Ergebnisse kann durch Zuhilfenahme der angegebenen Korrektionswerte erhöht werden.

Item Type: Article
Heading title: Eredeti dolgozatok - beszámolók
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1956
Volume: 2
Number: 2
Page Range: pp. 92-100
Language: Hungarian, German, Russian
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81602/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 100. p. ; összefoglalás magyar és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 25. 11:11
Last Modified: 2023. Sep. 25. 11:11
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81691

Actions (login required)

View Item View Item