Sütemények zsírtartalmának meghatározása

Korpáczy István: Sütemények zsírtartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 205-207. (1956)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_04_205-207.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1956_04_205-207.pdf

Download (851kB)

Abstract

Szerző Schloemer és Rauch módszerét ismerteti zsiradékok felhasználásával készült sütemények zsírtartalmának pontos meghatározására, kisebb apparativ módosítással. Der Verfasser beschreibt die Methode von Schloemer und Rauch zur genauen Bestimmung des Fettgehaltes von mit F'ett bereitetem Gebäck sowie eine kleinere apparative Modifikation. Author describes the method of Schloemer and Rauch for estimating th e precise co n ten t of fa t in b a k e r’s an d co n d ito r’s p ro d u cts to g eth er with his own slight modifications in the apparatus and used quantities. L ’a u te u r rend com pte de la m éth o d e de Schloem er et R au ch pour la détermination exacte de la teneur en graisse dans les gáteaux préparés avec graisse et il fait connaitre certaines modifications techniques.

Item Type: Article
Heading title: Műszaki fejlesztés - gyakorlati közlemények
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1956
Volume: 2
Number: 4
Page Range: pp. 205-207
Language: Hungarian, English, German, French, Russian
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81604/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 207. p. ; összefoglalás magyar, angol, francia és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Sep. 25. 13:56
Last Modified: 2023. Sep. 25. 13:56
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81711

Actions (login required)

View Item View Item