Holló János and Szejtli József: Új fotometrikus cukormeghatározási eljárás. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 64-68. (1958)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1958_03_064-068.pdf Download (1MB) |
Abstract
Verfasser reduzieren alkalische Kupfertaitaratkomplexe mit dem zu bestimmenden Zucker und bestimmen den überschüssigen Kuprikom plexphotometrisch. Das Verfahren eignet sich wegen seiner raschen Durch führbark eit besonders für Serienprüfungen. The authors reduce an alkaline cupric complex with the sugar in question and determine the superfluous cupric complex photometrically. Owing to its rapidity the method is especially advantageous for serial analysis.
Item Type: | Article |
---|---|
Heading title: | Eredeti dolgozatok - beszámolók |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1958 |
Volume: | 4 |
Number: | 3 |
Page Range: | pp. 64-68 |
Language: | Hungarian, English, German |
Publisher: | Műszaki Könyvkiadó |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81610/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Additional Information: | Összefoglalás angol és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Sep. 26. 14:58 |
Last Modified: | 2023. Sep. 26. 14:58 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81774 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |