Módosított eljárás tartósított élelmiszerek homoktartalmának gyors meghatározására

Beke György: Módosított eljárás tartósított élelmiszerek homoktartalmának gyors meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 4-5-6. pp. 115-117. (1961)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_04-05-06_115-117.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_04-05-06_115-117.pdf

Download (1MB)

Abstract

Verfasser modifizierte das zur Bestimmung der Sandgehaltes der konservierten Lebensmitteln dienende , ,auswaschende” Verfahren. Die mit dem alten und dem modifizierten Verfahren erhaltenen Ergebnisse stimmten vollkommen überein. Die Modifikation bedeutet bei dem langwierigen Verfahren eine grosse Zeitersparnis. The conventional ’’washing” method for the determination of sand content of foods was modified by the author. The values obtained by the modified method agreed with those yielded by the original procedure. The modified method is, however, much shorter than cumbersome original procedure. L’auteur a modifié la méthode par davage» employée pour le dosage la teneur en sable des denrées alimentaires conservées. Les résultats du procédé ancien et nouveau ont donné les mémes résultats. La modification signifie une grande épargne de temps dans ce procédé leng.

Item Type: Article
Other title: Modifiziertes Verfahren zur Schnellbestimmung des Sandgehaltes von haltbar gemachte lebensmittelindustriellen Produkten
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1961
Volume: 7
Number: 4-5-6
Page Range: pp. 115-117
Language: Hungarian, English, German, French, Russian
Publisher: Műszaki Könyvkiadó
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81627/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Összefoglalás francia, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Oct. 02. 14:43
Last Modified: 2023. Oct. 02. 14:43
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81921

Actions (login required)

View Item View Item