Beke György: Módosított eljárás tartósított élelmiszerek homoktartalmának gyors meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 4-5-6. pp. 115-117. (1961)
![]() |
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1961_04-05-06_115-117.pdf Download (1MB) |
Abstract
Verfasser modifizierte das zur Bestimmung der Sandgehaltes der konservierten Lebensmitteln dienende , ,auswaschende” Verfahren. Die mit dem alten und dem modifizierten Verfahren erhaltenen Ergebnisse stimmten vollkommen überein. Die Modifikation bedeutet bei dem langwierigen Verfahren eine grosse Zeitersparnis. The conventional ’’washing” method for the determination of sand content of foods was modified by the author. The values obtained by the modified method agreed with those yielded by the original procedure. The modified method is, however, much shorter than cumbersome original procedure. L’auteur a modifié la méthode par davage» employée pour le dosage la teneur en sable des denrées alimentaires conservées. Les résultats du procédé ancien et nouveau ont donné les mémes résultats. La modification signifie une grande épargne de temps dans ce procédé leng.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Modifiziertes Verfahren zur Schnellbestimmung des Sandgehaltes von haltbar gemachte lebensmittelindustriellen Produkten |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1961 |
Volume: | 7 |
Number: | 4-5-6 |
Page Range: | pp. 115-117 |
Language: | Hungarian, English, German, French, Russian |
Publisher: | Műszaki Könyvkiadó |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81627/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Additional Information: | Összefoglalás francia, angol és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Oct. 02. 14:43 |
Last Modified: | 2023. Oct. 02. 14:43 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81921 |
Actions (login required)
![]() |
View Item |