Cukoroldat hatása penészspórák hőtűrésére

Bíró Géza: Cukoroldat hatása penészspórák hőtűrésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 5-6. pp. 171-173. (1962)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_05-06_171-173.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_05-06_171-173.pdf

Download (1MB)

Abstract

Bei der Hitzeresistenzprüfung von Penicillium martensii und mucor kann festgestellt werden, dass die Sporen dieser Schimmelpilzstämme in konzentrierter Zuckerlösung eine grössere Hitzeresistenz aufweisen, als in physiologischer Kochsalzlösung.

Item Type: Article
Other title: Einfluss der Zuckerlösung auf die Hitzeresistenz von Schimmelpilzsporen
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1962
Volume: 8
Number: 5-6
Page Range: pp. 171-173
Language: Hungarian, German, Russian
Publisher: Műszaki Könyvkiadó
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81633/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia, Élelmiszerkémia
Additional Information: Bibliogr.: 173. p. ; összefoglalás német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Oct. 04. 09:13
Last Modified: 2023. Oct. 04. 09:13
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/81992

Actions (login required)

View Item View Item