Újabb adatok a zsírok acetilkloridos víztartalom meghatározására vonatkozóan más vizsgálati módszerrel való összehasonlítás alapján

Lóránt Béla: Újabb adatok a zsírok acetilkloridos víztartalom meghatározására vonatkozóan más vizsgálati módszerrel való összehasonlítás alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 1-2. pp. 36-46. (1963)

[thumbnail of elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1963_01-02_036-046.pdf] Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1963_01-02_036-046.pdf

Download (4MB)

Abstract

Verfasser unterzog die Anwendbarkeit der Wasserbestimmungsmethode vermittels Acetvlchlorid einer kritischen Prüfung durch Vergleichung des absoluten mit verschiedenen anderen Verfahren und bestätigte seinerseits, dass die Methode im Falle von Fetten rasche und genaue Resultate liefert. The suitability of the acetyl chloride method for the determination of water content in fats was studied by comparing the absolute values with those obtained by various methods. In the case of fats and fatty substances, the acetyl chloride method proved to yield rapid and accurate results. L’auteur a soumis a une étude critique l’emploi de la méthode du dosage de l’humidité au chlorure d’acetyle par comparaison avec des valeurs absolues obtenues avec diverses méthodes. II a démontré que dans le cas des graisses cette methodes donne des résultats rapides et précis.

Item Type: Article
Other title: Neuere Angaben über die Wassergehaltsbestimmung der Fette mit Acetylchlorid auf Grund eines Vergleiches mit anderen Prüfungsmethoden
Journal or Publication Title: Élelmiszervizsgálati közlemények
Date: 1963
Volume: 9
Number: 1-2
Page Range: pp. 36-46
Language: Hungarian, English, German, French, Russian
Publisher: Műszaki Könyvkiadó
Place of Publication: Budapest
Related URLs: https://acta.bibl.u-szeged.hu/81637/
Uncontrolled Keywords: Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Additional Information: Bibliogr.: 46. p. ; ill. ; összefoglalás francia, angol és német nyelven
Subjects: 02. Engineering and technology
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies
02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages
Date Deposited: 2023. Oct. 04. 15:36
Last Modified: 2023. Oct. 04. 15:36
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/82034

Actions (login required)

View Item View Item