Szabó Kálmán: A feketekávé minőségének helyszíni, gyors, műszeres ellenőrzése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (10) 7-8. pp. 208-211. (1964)
Cikk, tanulmány, mű
elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1964_07-08_208-211.pdf Download (1MB) |
Abstract
Verfasser gibt eine Tabelle an, auf Grund derer der Extraktgehalt von Bohnenkaffee mit Hilfe des Volumens und Refraktionswertes der Aufgüsse kontrolliert werden kann. A table suitable for the control of the extract content of black coffee on the basis of the volume and refractory index of fhe liquid is presented. L’auteur donne un tableau á l’aide duquel l’on peut controler la teneur en extrait du café noir, en tenant compte du volume de l’infusion et sa valeur de réfraction.
Item Type: | Article |
---|---|
Other title: | Lokale, rasche, instrumentale Kontrolle der Qualität von Kaffeeaufgüssen |
Journal or Publication Title: | Élelmiszervizsgálati közlemények |
Date: | 1964 |
Volume: | 10 |
Number: | 7-8 |
Page Range: | pp. 208-211 |
Language: | Hungarian, English, German, French, Russian |
Place of Publication: | Budapest |
Related URLs: | https://acta.bibl.u-szeged.hu/81646/ |
Uncontrolled Keywords: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Kávé |
Additional Information: | Összefoglalás francia, angol és német nyelven |
Subjects: | 02. Engineering and technology 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies 02. Engineering and technology > 02.10. Other engineering and technologies > 02.10.02. Food and beverages |
Date Deposited: | 2023. Oct. 06. 12:53 |
Last Modified: | 2023. Oct. 06. 12:53 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/82117 |
Actions (login required)
View Item |