relation: http://acta.bibl.u-szeged.hu/57667/ title: A hízott libamáj fogyasztásának aktuális kérdései creator: Lendvai Edina creator: Czibolya Anita description: A hízott libamáj egy speciális termék, melyet a ludak töméses hízlalásával állítanak elő. Sok ezer éves múlttal rendelkezik a termék előállításának folyamata, amely mára Magyarország számára is meghatározó ágazattá nőtte ki magát. Munkánk során ennek a hungaricum terméknek az előállításával, illetve fogyasztásával kapcsolatosan végeztünk elemzéseket. A termelési oldalról 10 gazdával készítettünk strukturált interjúkat, melyekből megtudtuk, milyen aktuális kérdések, problémák foglalkoztatják, érintik őket. A kvalitatív módszer mellett a kvantitatív kérdőíves felmérést is alkalmaztuk – fogyasztói szokások felmérése, megismerése céljából. Képet kaptunk arról, hogy a fogyasztók körében mennyire számít különlegességnek, úgynevezett kuriózumnak a termék, hazánkban jellemzően valamilyen alkalomhoz kötik az emberek a libamáj fogyasztását. A vélemények szerint a libamáj termékek magas árkategóriába sorolhatók, ezért azok fogyasztói csoportjai is magasabb jövedelemmel rendelkezőkből áll. A megkérdezett fogyasztók többsége tisztában van a töméses hízlalás folyamatával, esetenként szükséges rossznak tartják. date: 2014 type: Konferencia vagy workshop anyag type: NonPeerReviewed format: part language: hu identifier: http://acta.bibl.u-szeged.hu/57667/1/marketing_megujulas_321-328.pdf identifier: Lendvai Edina; Czibolya Anita: A hízott libamáj fogyasztásának aktuális kérdései.