TY  - CONF
N1  - Bibliogr.: 328. p. ; összefoglalás magyar nyelven
EP  - 328
SP  - 321
SN  - 978-963-306-312-5
A1  -  Lendvai Edina
A1  -  Czibolya Anita
Y1  - 2014///
AV  - public
ID  - acta57667
N2  - A hízott libamáj egy speciális termék, melyet a ludak töméses hízlalásával állítanak el?. Sok ezer éves múlttal rendelkezik a termék el?állításának folyamata, amely mára Magyarország számára is meghatározó ágazattá n?tte ki magát. Munkánk során ennek a hungaricum terméknek az el?állításával, illetve fogyasztásával kapcsolatosan végeztünk elemzéseket. A termelési oldalról 10 gazdával készítettünk strukturált interjúkat, melyekb?l megtudtuk, milyen aktuális kérdések, problémák foglalkoztatják, érintik ?ket. A kvalitatív módszer mellett a kvantitatív kérd?íves felmérést is alkalmaztuk ? fogyasztói szokások felmérése, megismerése céljából. Képet kaptunk arról, hogy a fogyasztók körében mennyire számít különlegességnek, úgynevezett kuriózumnak a termék, hazánkban jellemz?en valamilyen alkalomhoz kötik az emberek a libamáj fogyasztását. A vélemények szerint a libamáj termékek magas árkategóriába sorolhatók, ezért azok fogyasztói csoportjai is magasabb jövedelemmel rendelkez?kb?l áll. A megkérdezett fogyasztók többsége tisztában van a töméses hízlalás folyamatával, esetenként szükséges rossznak tartják.
UR  - http://acta.bibl.u-szeged.hu/57667/
KW  - Fogyasztói magatartás
KW  -  Közvéleménykutatás
KW  -  Kérd?íves felmérés
TI  - A hízott libamáj fogyasztásának aktuális kérdései
ER  -