TY - CONF N1 - Bibliogr.: 328. p. ; összefoglalás magyar nyelven EP - 328 SP - 321 SN - 978-963-306-312-5 A1 - Lendvai Edina A1 - Czibolya Anita Y1 - 2014/// AV - public ID - acta57667 N2 - A hízott libamáj egy speciális termék, melyet a ludak töméses hízlalásával állítanak el?. Sok ezer éves múlttal rendelkezik a termék el?állításának folyamata, amely mára Magyarország számára is meghatározó ágazattá n?tte ki magát. Munkánk során ennek a hungaricum terméknek az el?állításával, illetve fogyasztásával kapcsolatosan végeztünk elemzéseket. A termelési oldalról 10 gazdával készítettünk strukturált interjúkat, melyekb?l megtudtuk, milyen aktuális kérdések, problémák foglalkoztatják, érintik ?ket. A kvalitatív módszer mellett a kvantitatív kérd?íves felmérést is alkalmaztuk ? fogyasztói szokások felmérése, megismerése céljából. Képet kaptunk arról, hogy a fogyasztók körében mennyire számít különlegességnek, úgynevezett kuriózumnak a termék, hazánkban jellemz?en valamilyen alkalomhoz kötik az emberek a libamáj fogyasztását. A vélemények szerint a libamáj termékek magas árkategóriába sorolhatók, ezért azok fogyasztói csoportjai is magasabb jövedelemmel rendelkez?kb?l áll. A megkérdezett fogyasztók többsége tisztában van a töméses hízlalás folyamatával, esetenként szükséges rossznak tartják. UR - http://acta.bibl.u-szeged.hu/57667/ KW - Fogyasztói magatartás KW - Közvéleménykutatás KW - Kérd?íves felmérés TI - A hízott libamáj fogyasztásának aktuális kérdései ER -