relation: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79357/
title: "Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése
creator:  Alkhamova Guzel
creator:  Lukin Aleksandr
subject: 02. Műszaki és technológiai tudományok
subject: 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
subject: 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
description: A „vörös túró” gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a „vörös túrót” teljes tej és egy erjesztőszer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították elő, hogy egy alvadékot kapjanak, amelyhez cukrot és vajat adtak. A kutatás célja egy új technológia kidolgozása a „vörös túró” etnikai funkcionális termék előállítására. Az új túrótermék kifejlesztéséhez sovány tejet, erjesztőszert és szteviozid típusú édesítőszert alkalmaztunk.
publisher: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
date: 2020
type: Cikk, tanulmány, mű
type: NonPeerReviewed
format: part
language: hu
identifier: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79357/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_02_2950-2956.pdf
identifier:    Alkhamova Guzel;  Lukin Aleksandr:   "Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése.  In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2.  pp. 2950-2956. (2020)   
language: hun