relation: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79357/ title: "Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése creator: Alkhamova Guzel creator: Lukin Aleksandr subject: 02. Műszaki és technológiai tudományok subject: 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák subject: 02.10.02. Élelmiszer és italfélék description: A „vörös túró” gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a „vörös túrót” teljes tej és egy erjesztőszer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították elő, hogy egy alvadékot kapjanak, amelyhez cukrot és vajat adtak. A kutatás célja egy új technológia kidolgozása a „vörös túró” etnikai funkcionális termék előállítására. Az új túrótermék kifejlesztéséhez sovány tejet, erjesztőszert és szteviozid típusú édesítőszert alkalmaztunk. publisher: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. date: 2020 type: Cikk, tanulmány, mű type: NonPeerReviewed format: part language: hu identifier: http://acta.bibl.u-szeged.hu/79357/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2020_02_2950-2956.pdf identifier: Alkhamova Guzel; Lukin Aleksandr: "Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (66) 2. pp. 2950-2956. (2020) language: hun