TY - JOUR KW - Élelmiszeripari technológia KW - Termékfejlesztés KW - Vörös túró AV - public N2 - A ?vörös túró? gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a ?vörös túrót? teljes tej és egy erjeszt?szer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították el?, hogy egy alvadékot kapjanak, amelyhez cukrot és vajat adtak. A kutatás célja egy új technológia kidolgozása a ?vörös túró? etnikai funkcionális termék el?állítására. Az új túrótermék kifejlesztéséhez sovány tejet, erjeszt?szert és szteviozid típusú édesít?szert alkalmaztunk. ID - acta79357 UR - http://acta.bibl.u-szeged.hu/79357/ SP - 2950 A1 - Alkhamova Guzel A1 - Lukin Aleksandr TI - "Vörös túró" etnikai funkcionális termék gyártási technológiájának kutatása és fejlesztése SN - 0422-9576 VL - 66 IS - 2 CY - Budapest EP - 2956 JF - Élelmiszervizsgálati közlemények N1 - Ill. ; összefoglalás magyar nyelven PB - WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Y1 - 2020/// ER -