%I WESSLING NemzetkĂśzi KutatĂł ĂŠs OktatĂł KĂśzpont KĂśzhasznĂş Nonprofit Kft.
%V 66
%L acta79357
%D 2020
%A  Alkhamova Guzel
%A  Lukin Aleksandr
%X A „vörös túró” gyártásának technológiája mély gyökerekkel rendelkezik a türk népek múltjában. Krémes karamell aromájával régóta csemegének számít. A türk népek a „vörös túrót” teljes tej és egy erjesztőszer keverékének hosszú ideig tartó forralásával állították elő, hogy egy alvadékot kapjanak, amelyhez cukrot és vajat adtak. A kutatás célja egy új technológia kidolgozása a „vörös túró” etnikai funkcionális termék előállítására. Az új túrótermék kifejlesztéséhez sovány tejet, erjesztőszert és szteviozid típusú édesítőszert alkalmaztunk.
%N 2
%O Ill. ; ĂśsszefoglalĂĄs magyar nyelven
%T "VĂśrĂśs tĂşrĂł" etnikai funkcionĂĄlis termĂŠk gyĂĄrtĂĄsi technolĂłgiĂĄjĂĄnak kutatĂĄsa ĂŠs fejlesztĂŠse
%C Budapest
%P 2950-2956
%J Élelmiszervizsgálati közlemények
%K Élelmiszeripari technológia, Termékfejlesztés, Vörös túró