%0 Journal Article %@ 0422-9576 %A Sharobeem Samy Fanous %A Hidvégi Máté %A Lásztity Radomir %A Salgó András %C Budapest %D 1988 %F acta:80277 %J Élelmiszervizsgálati közlemények %K Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Táplálkozástudomány %N 1 %P 33-43 %T Kukorica fehérjék vizsgálata IV. : táplálkozástani minőség %U http://acta.bibl.u-szeged.hu/80277/ %V 34 %X A cikksorozat befejező része a magyar, egyiptomi, német és amerikai kukoricafajták in vitro táplálkozástani adatait közli. Az emészthetőséget multienzimes pHsztát módszerrel, az in vitro biológiai értéket kémiai indexezéssel (Transzformált Gauss indexek) határoztuk meg. Legjobb minőségűnek a single crossxopauqe-2 kombinált mutánsok bizonyultak. In vitro nutritional value data of Hungarian, Egyptian, German and American maize varieties are published in the last paper of the serie. Digestibility was assayed by a multienzyme pH-stat method and in vitro biological value was calculated by chemical indexing using the so called Transformed Gaussian indices. The best quality parameters were gained on the single cross xopaque-2 combined mutants. Im Abschlußteil der Artikelserie werden die in vitro Nahrungsdaten von ungarischen, ägyptischen, deutschen und amerikanischer Maissorten mitgeteilt. Die Verdaulichkeit wurde mit der Multienzym-pH-Stat-Methode, der in vitro biologische Wert mit chemischen Indizes (transformierte Gauss-Indizes) bestimmt. Die beste Qualität wurde mit den Single-Cross xOpague-2 kombinierten Mutanten erzielt. %Z Bibliogr.: p. 41-42. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven