%0 Journal Article
%@ 0422-9576
%A  Sharobeem Samy Fanous
%A  Hidvégi Máté
%A  Lásztity Radomir
%A  Salgó András
%C Budapest
%D 1988
%F acta:80277
%J Élelmiszervizsgálati közlemények
%K Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Táplálkozástudomány
%N 1
%P 33-43
%T Kukorica fehérjék vizsgálata IV. : táplálkozástani minőség
%U http://acta.bibl.u-szeged.hu/80277/
%V 34
%X A cikksorozat befejező része a magyar, egyiptomi, német és amerikai kukoricafajták in vitro táplálkozástani adatait közli. Az emészthetőséget multienzimes pHsztát módszerrel, az in vitro biológiai értéket kémiai indexezéssel (Transzformált Gauss indexek) határoztuk meg. Legjobb minőségűnek a single crossxopauqe-2 kombinált mutánsok bizonyultak. In vitro nutritional value data of Hungarian, Egyptian, German and American maize varieties are published in the last paper of the serie. Digestibility was assayed by a multienzyme pH-stat method and in vitro biological value was calculated by chemical indexing using the so called Transformed Gaussian indices. The best quality parameters were gained on the single cross xopaque-2 combined mutants. Im Abschlußteil der Artikelserie werden die in vitro Nahrungsdaten von ungarischen, ägyptischen, deutschen und amerikanischer Maissorten mitgeteilt. Die Verdaulichkeit wurde mit der Multienzym-pH-Stat-Methode, der in vitro biologische Wert mit chemischen Indizes (transformierte Gauss-Indizes) bestimmt. Die beste Qualität wurde mit den Single-Cross xOpague-2 kombinierten Mutanten erzielt.
%Z Bibliogr.: p. 41-42. ; összefoglalás magyar, angol és német nyelven