relation: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80629/
title: Determination of iron and tin in canned meat
creator:  Uchman Waldemar
creator:  Wojciechowski Jacek
creator:  Pikul Jan
subject: 02. Műszaki és technológiai tudományok
subject: 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák
subject: 02.10.02. Élelmiszer és italfélék
description: Módszert dolgoztak ki vas és ón meghatározására húskonzervekben. A módszer lehetővé teszi mindkét fém meghatározását ugyanabban a mintábankénsavval és tömény salétromsavval végzett feltárás után, a vasat kolorimetriásan fa, a’-dipiridillel), az ónt polarográfiásan határozzák meg. Egyszerűsége és pontossága folytán a módszer alkalmas a húskonzervekben végbemenő korróziós folyamatok követésére. Eine Methode wurde zur Bestimmung des Eisen- und Zinngehaltes in Fleischkonserven entwickelt. Mittels dieser Methode kann man beide Metalle in demselben Muster unter Aufschluss mit einem Gemisch von Schwefelsäure und konzentrierter Salpetersäure bestimmen, wobei Eisen kolorimetrisch (a, a’-Dpyridyl) während Zinn polarographisch bestimmt wird. Infolge ihrer Einfachheit und Genauigkeit ist die Methode zur Nachfolgung des Ganges von korrosiven Prozessen in Fleischkonserven geeignet.
publisher: Lapkiadó Vállalat
date: 1975
type: Cikk, tanulmány, mű
type: NonPeerReviewed
format: part
language: hu
identifier: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80629/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_284-287.pdf
identifier:    Uchman Waldemar;  Wojciechowski Jacek;  Pikul Jan:   Determination of iron and tin in canned meat.  In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6.  pp. 284-287. (1975)   
language: hun
language: eng
language: ger
language: rus