relation: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80629/ title: Determination of iron and tin in canned meat creator: Uchman Waldemar creator: Wojciechowski Jacek creator: Pikul Jan subject: 02. Műszaki és technológiai tudományok subject: 02.10. Egyéb műszaki tudományok és technológiák subject: 02.10.02. Élelmiszer és italfélék description: Módszert dolgoztak ki vas és ón meghatározására húskonzervekben. A módszer lehetővé teszi mindkét fém meghatározását ugyanabban a mintábankénsavval és tömény salétromsavval végzett feltárás után, a vasat kolorimetriásan fa, a’-dipiridillel), az ónt polarográfiásan határozzák meg. Egyszerűsége és pontossága folytán a módszer alkalmas a húskonzervekben végbemenő korróziós folyamatok követésére. Eine Methode wurde zur Bestimmung des Eisen- und Zinngehaltes in Fleischkonserven entwickelt. Mittels dieser Methode kann man beide Metalle in demselben Muster unter Aufschluss mit einem Gemisch von Schwefelsäure und konzentrierter Salpetersäure bestimmen, wobei Eisen kolorimetrisch (a, a’-Dpyridyl) während Zinn polarographisch bestimmt wird. Infolge ihrer Einfachheit und Genauigkeit ist die Methode zur Nachfolgung des Ganges von korrosiven Prozessen in Fleischkonserven geeignet. publisher: Lapkiadó Vállalat date: 1975 type: Cikk, tanulmány, mű type: NonPeerReviewed format: part language: hu identifier: http://acta.bibl.u-szeged.hu/80629/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1975_05-06_284-287.pdf identifier: Uchman Waldemar; Wojciechowski Jacek; Pikul Jan: Determination of iron and tin in canned meat. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 284-287. (1975) language: hun language: eng language: ger language: rus