TY  - JOUR
AV  - public
TI  - Determination of iron and tin in canned meat
KW  - Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer
KW  -  Élelmiszerkémia - módszer
N2  - Módszert dolgoztak ki vas és ón meghatározására húskonzervekben. A módszer lehet?vé teszi mindkét fém meghatározását ugyanabban a mintábankénsavval és tömény salétromsavval végzett feltárás után, a vasat kolorimetriásan fa, a?-dipiridillel), az ónt polarográfiásan határozzák meg. Egyszer?sége és pontossága folytán a módszer alkalmas a húskonzervekben végbemen? korróziós folyamatok követésére. Eine Methode wurde zur Bestimmung des Eisen- und Zinngehaltes in Fleischkonserven entwickelt. Mittels dieser Methode kann man beide Metalle in demselben Muster unter Aufschluss mit einem Gemisch von Schwefelsäure und konzentrierter Salpetersäure bestimmen, wobei Eisen kolorimetrisch (a, a?-Dpyridyl) während Zinn polarographisch bestimmt wird. Infolge ihrer Einfachheit und Genauigkeit ist die Methode zur Nachfolgung des Ganges von korrosiven Prozessen in Fleischkonserven geeignet.
SP  - 284
ID  - acta80629
N1  - Bibliogr.: 287. p. ; ill. ; összefoglalás magyar és német nyelven
UR  - http://acta.bibl.u-szeged.hu/80629/
CY  - Budapest
VL  - 21
PB  - Lapkiadó Vállalat
EP  - 287
JF  - Élelmiszervizsgálati közlemények
IS  - 5-6
A1  -  Uchman Waldemar
A1  -  Wojciechowski Jacek
A1  -  Pikul Jan
Y1  - 1975///
ER  -