SZTE Contenta
Home
About
Browse by Author
Browse by Year
Browse by Article
Browse by Volume
Login
Latest Additions to SZTE Repository of Papers and Books
Today
Korpáczy István
:
Félmikromódszer lipoidok foszfortartalmának koloriméteres meghatározására.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 6. pp. 145-150. (1959)
Kismarton Károly
:
Illóolajok analízise I. : alifás észterek kimutatása és meghatározása hidroxámsavképzéssel.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 6. pp. 134-144. (1959)
Hajós György
:
Megemlékezés Soós Istvánról.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 6. p. 133. (1959)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak...
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 4-5. pp. 127-132. (1959)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 4-5. pp. 124-126. (1959)
Hazslinszky Bertalan
:
Ecetférgek kimutatása és mennyiségük meghatározása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 4-5. pp. 116-123. (1959)
Gál Ilona Emma
:
Mesterségesen színezett fűszerpaprikák papírkromatográfiás vizsgálata.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 4-5. pp. 111-115. (1959)
Bontovits Lajos
:
Paradicsompüré konzisztenciáját befolyásoló tényezők vizsgálata.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 4-5. pp. 98-110. (1959)
Kisfaludy Lajos
:
A diszaharid kötés stabilitásának vizsgálata.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 4-5. pp. 91-97. (1959)
Ravasz László
:
Cukrok analitikája.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 4-5. pp. 81-90. (1959)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak...
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 3. pp. 77-80. (1959)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 3. p. 76. (1959)
Kajdacsi Ferenc
:
Parafeniléndiamin-tartalmú hajfestékek vizsgálata.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 3. pp. 69-75. (1959)
Karácsonyi László
:
Tésztakészítmények minősítése a szerkezeti keménység mérése alapján és ennek változásai tárolás közben.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 3. pp. 52-68. (1959)
Lásztity Radomir
and
Bárány András
:
A tészta relaxációjának vizsgálata laborográffal: I. rész.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 3. pp. 48-51. (1959)
Korpáczy István
:
Vizsgálatok hazai termesztésű napraforgómagok olajainak foszfatida és fitoszterin tartalmára.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 3. pp. 42-47. (1959)
Végh Antal
and
Auber László
:
Kritikai megjegyzések a szesz metanol-szennyezésének kimutatásához III. rész.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 3. pp. 33-41. (1959)
Yesterday
Berki Ferenc
:
Néhány szó a hazai szivarkagyártmányok nikotintartalmának alakulásáról.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 1-2. pp. 27-28. (1959)
Kolta Rezső
and
Molnár Viktor
:
Kísérletek ioncserélő műgyanták borászati alkalmazására.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 1-2. pp. 19-26. (1959)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 1-2. p. 29. (1959)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak...
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 1-2. pp. 30-32. (1959)
Kottász József
:
Vitamintartalmú szeszesitalok.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 1-2. pp. 16-18. (1959)
Kevei Jánosné
and
Sándor Zoltánné
:
A DDT nyomok jelenlétének, illetőleg mennyiségének közelítő meghatározása a nyers paradicsom felületén és a paradicsomlében.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 1-2. pp. 13-15. (1959)
Auber László
and
Végh Antal
:
Kritikai megjegyzések a szesz metanol szennyezésének kimutatásához.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 1-2. pp. 4-12. (1959)
Kottász József
:
Beszámoló az "Élelmiszervizsgálati Közlemények"-ről az 1958. évben.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 1-2. pp. 1-3. (1959)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak...
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 11-12. pp. 307-312. (1958)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 11-12. pp. 304-306. (1958)
Garami Győző
:
Metilalkoholtartalom meghatározási módszerek összehasonlítása finomszeszben és szeszesitalokban.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 11-12. pp. 292-303. (1958)
Nagy Ferenc
:
A szorbinsav felhasználása konzerválószerként.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 11-12. pp. 288-291. (1958)
Kottász József
:
Beszámoló a MITE Szovjetunióbeli tanulmányútjáról.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 11-12. pp. 286-287. (1958)
Telegdy-Kováts László
and
Kolta Rezső
:
Gyors szaharóz-kimutatás mustban és borban.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 11-12. pp. 279-285. (1958)
Bujk Gábor
:
Szarka Béla, 1897-1958.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 11-12. p. 278. (1958)
Végh Antal
and
Auber László
:
Kritikai megjegyzések a szesz metanol szennyezésének kimutatásához.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 11-12. pp. 273-278. (1958)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak...
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 264-271. (1958)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 261-263. (1958)
Kieselbach Gyula
:
Szag- és ízhibás húsú halak.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 259-260. (1958)
Torbágyi-Novák László
:
Élelmiszeranalitikai vizsgálatok kiválasztása ellenőrző és minősítő vizsgálatok céljaira.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 256-258. (1958)
Szilas Elemérné
:
Csomagolt élelmiszerekkel végzett tárolási kísérletek II. : napraforgó-étolaj fényállósága.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 252-255. (1958)
Kutz Vaszilij
:
Pektinből készült hártyák felhasználása élelmiszerek felületének bevonására.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 248-251. (1958)
Bajnok István
:
Gyümölcsök savtartalmának papírkromatográfiás vizsgálata.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 242-247. (1958)
Berky Ferenc
:
A dohány penészesedésének objektív vizsgálata katalázaktivitás alapján.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 236-241. (1958)
Kajdacsi Ferenc
:
Porszerű élelmiszerek és élvezeti szerek abszolút sűrűségének meghatározása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 230-235. (1958)
Lásztity Radomir
:
Nyersrost-meghatározás alacsony kiőrlési fokú búzalisztekben, fotometrikus úton.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 227-229. (1958)
Jáky Miklós
:
Étkezési zsiradékok analitikája : szemelvények az étkezési zsiradékok analitikája köréből.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 222-226. (1958)
Spanyár Pál
:
Konzerválószerek meghatározása élelmiszerekben.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 213-221. (1958)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak...
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 7-8. pp. 1-5. (1958)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 7-8. pp. 207-211. (1958)
Torbágyi-Novák László
:
Az élelmiszerek minőségellenőrzését támogató szabványosító munka.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 7-8. pp. 200-203. (1958)
Jáky Miklós
:
Szemelvények a párizsi nemzetközi zsiradékkongresszus fontosabb szakmai eseményeiről.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 7-8. pp. 198-199. (1958)
Báthory Pál
and
Csaba Károly
:
Élelmiszerek egészségügyi mikrobiológiai ellenőrzésének fejlődése és feladatai.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 7-8. pp. 195-197. (1958)
Hazslinszky Bertalan
:
Mikroszkópiai közlemények III.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 7-8. pp. 186-194. (1958)
Ravasz László
:
Vanillin és bourbonal megkülönböztetése papiros kromatográfiás módszerrel.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 7-8. pp. 181-185. (1958)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak...
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 6. pp. 1-7. (1958)
Lindner Károly
:
Beszámoló a Prágai Csehszlovák-Magyar Polarográfiai Konferenciáról.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 6. pp. 178-179. (1958)
Kis Zoltán
:
A kénessav és aszkorbinsav hatása a mustban és borban, borok redoxstabilitásának vizsgálata.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 6. pp. 170-177. (1958)
Lindner Elek
:
A minőségvizsgálatok során tett néhány, különleges megfigyelésről és a belőlük levonható tanulságokról.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 6. pp. 164-169. (1958)
Gál Ilona Emma
:
Radioaktív sugárzás és élelmiszerek II. rész.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 6. pp. 160-163. (1958)
Tarján Róbert
and
László Katalin
:
Vizsgálatok a lupinusz tápláló értékéről.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 6. pp. 153-159. (1958)
Nedelkovits János
and
Hosszú István
:
Hazai anyagokból előállított kávészerek oxidációs és aromaszámának vizsgálata.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 6. pp. 146-152. (1958)
Jáky Miklós
:
Szemelvények a zsiradékok papírkromatografiai vizsgálatai köréből.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 6. pp. 139-145. (1958)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak...
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 1-6. (1958)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 134-138. (1958)
Kolta Rezső
and
Kutasi László
:
Ioncserélő műgyanták alkalmazása pálinkák kezelésére.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 129-133. (1958)
Gál Ilona Emma
:
Rádioaktív sugárzás és élelmiszerek I. rész.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 122-128. (1958)
Kottász József
:
Beszámoló : a Naczelna Organizaja Techniczna (NOT) warszawai nemzetközi Kongresszusáról.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 120-121. (1958)
Kottász József
and
Horák Lujza
:
Fagylaltvizsgálati módszerek VI. rész : fagylaltok száraz anyagtartalmának meghatározása infravörös besugárzással szűrőpapír és alumínium fólia felhasználásával.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 116-119. (1958)
Kaffehr Béla
and
Sárossy Gabriella
:
Húsok és húskészítmények érési és romlási folyamatainak vizsgálata.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 108-115. (1958)
Jáky Miklós
:
Szemelvények a zsiradékok papírkromatografiai vizsgálatai köréből.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 97-107. (1958)
Tuesday
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak...
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 1-6. (1958)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. p. 90. (1958)
Kottász József
:
Mézek színének meghatározása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 87-89. (1958)
Laczkó Lászlóné
:
Antioxidánsok vizsgálata Täufel módszerrel.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 82-86. (1958)
Lindner Károly
:
Beszámoló a Szovjetunió Orvostudományi Akadémiája Táplálkozástudományi Intézetének XII. tudományos ülésszakáról.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 79-81. (1958)
Korpáczy István
:
Formaldehid mennyiségi koloriméteres meghatározása rezorcinnal lúgos közegben.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 77-78. (1958)
Szilas Elemérné
:
Csomagolt élelmiszerekkel végzett tárolási kísérletek.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 69-76. (1958)
Holló János
and
Szejtli József
:
Új fotometrikus cukormeghatározási eljárás.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 64-68. (1958)
Vas Károly
and
Fábri Ilona
:
Módszer paradicsomsűrítmények konzisztenciájának és kiadósságának mérésére.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 49-63. (1958)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak...
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 1-6. (1958)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 41-42. (1958)
Kottász József
:
A méz összetétele és vizsgálata II.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 30-40. (1958)
Kieselbach Gyula
:
Difenillel impregnált csomagolóanyagok felhasználása Citrus-gyümölcsök eltarthatóságának növelésére.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 26-29. (1958)
Szentjóbi Ottó
and
Lutter Béla
:
A "nyújtott" papírkromatográfia egy alkalmazásáról.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 20-25. (1958)
Lásztity Radomir
:
Néhány adat és megjegyzés a neolaborográf lisztminőség vizsgáló készülékkel kapcsolatban.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 14-19. (1958)
Lőrincz Ferenc
:
Élelmiszereink egészségügyi ellenőrzése korszerűsítésének néhány alapvető szempontja.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 4-13. (1958)
Lindner Elek
:
Hároméves az Élelmiszervizsgálati Közlemények...
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 1-3. (1958)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak...
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 1-5. (1957)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 268-276. (1957)
Kieselbach Gyula
:
Az avas szalonna elbírálása és vizsgálata.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 266-267. (1957)
Szabó Kálmán
and
Rezső Rózsa
:
Célszerű mosogatási eljárás üzemek, közétkeztetési vállalatok stb. részére.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 262-265. (1957)
Varga István
:
Keményítőtartalom meghatározás hamisított paprikában.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 260-261. (1957)
Fehér László
and
Major József
and
Szabó Imre J.
:
Pektinbontás vizsgálata penészekből előállított enzimkészítményekkel és azok keverékeivel.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 255-259. (1957)
Sz. Dénes Anna
and
Cieleszky Vilmos
:
Parationtartalmú növényvédőszerszennyezések (permetmaradékok) meghatározása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 245-254. (1957)
Szeredy Ida
:
A hús szöveti összetétele és minősége közötti összefüggések II.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 234-244. (1957)
Korpáczy István
:
Formaldehid mennyiségi koloriméteres meghatározása egyes fenolhomológokkal savas közegben.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 227-233. (1957)
Élelmiszervizsgálati közlemények : gyakorlatból a gyakorlatnak....
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 1-6. (1957)
A minőségvizsgáló intézetek hírei.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. (1957)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 220-225. (1957)
Tompos Albert
:
A zsír propilgalláttartalmának meghatározása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 218-219. (1957)
Kottász József
:
Sörök pasztőrözött voltának kimutatása Carrez-féle derítéssel.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 215-217. (1957)
Sándi Emil
and
Pintér Margit
and
L. Huszár Veronika
:
Élelmiszerek természetes ólomtartalmának és ólomszennyezettségének meghatározása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 199-214. (1957)
Körmendy László
and
Gantner Gyula
:
A hús pH értéke és pácolhatósága közötti összefüggésekről.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 191-198. (1957)
Korpáczy István
:
Új koloriméteres módszer a szerves nitrogéntartalom mennyiségi meghatározására.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 184-190. (1957)
Lindner Károly
:
Aminosav papiroskromatogrammok mennyiségi értékelése polarográffal I-IV.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 145-183. (1957)
Spanyár Pál
:
Élelmiszerbarnulásokat okozó vegyületek keletkezése és kémiai szerkezete.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 133-144. (1957)
Telegdy-Kováts László
:
Manometriás módszerek jelentősége az élelmiszeranalitikában.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 121-132. (1957)
A minőségvizsgáló intézetek hírei.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. p. 120. (1957)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 115-119. (1957)
Kottász József
:
A méz összetétele és vizsgálata I. rész.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 106-114. (1957)
Gál Ilona Emma
:
Klórtartalmú növényvédőszerek kimutatása élelmiszerekben Beilstein-próbával.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 103-105. (1957)
Kajdacsi Ferenc
:
A gombák festőanyagai.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 95-102. (1957)
Báthory Pál
:
Enterokokkusz okozta ételmérgezés.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 92-94. (1957)
Kieselbach Gyula
:
Zsírok propilgalláttartalma mint jelzőanyag és az alkilgallátok néhány egyszerű kimutatási eljárása zsírokban és olajokban.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 86-91. (1957)
Sarudi Imre
:
A cukortartalom meghatározásához célszerű munkamenet gyümölcsízekben, szörpökben, likőrökben és egyéb édesített készítményekben.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 80-85. (1957)
Lásztity Radomir
:
Hamumeghatározás lisztekben és nátriumklorid-tartalmú lisztből készült termékekben alkoholos Mg-acetátos módszerrel.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 73-79. (1957)
Fábri Ilona
and
Vas Károly
:
Howard-vizsgálatra alkalmas, állandósított paradicsompüré-készítmények előállítása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 66-72. (1957)
Korpáczy István
:
Új módszer ammónia koloriméteres mennyiségi meghatározására.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 55-65. (1957)
Kaffehr Béla
:
Gyors módszer tejek fekális szennyeződésének megközelítő pontosságú kémiai meghatározására.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 49-54. (1957)
Szeredy Ida
and
Koltai Ákosné
:
A hús szöveti összetétele és minősége közötti összefüggések I.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 37-48. (1957)
Lindner Elek
:
Száraz borok szesz- és extrakttartalmának meghatározása kézi refraktométerrel és areométerrel helyszíni vizsgálatoknál.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 27-36. (1957)
Lutter Béla
and
Szentjóbi Ottó
and
Bartha Lászlóné
:
Adatok az ipari keményítőszörpök és cukrok összetételéről, különös tekintettel a dextrin-maltoz-glükoz arányra II.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 19-26. (1957)
Monday
Telegdy-Kováts László
:
A pH-érték meghatározása és gyakorlati jelentősége az élelmiszeriparban.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 3-18. (1957)
Moldvai Rezső
:
Tomek János emlékezete, 1879-1956.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. p. 1. (1957)
Kieselbach Gyula
:
Horváth István, 1901-1956.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. p. 296. (1956)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 289-296. (1956)
Sebők Lajos
:
Teaitalok minőségének alakulása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 282-288. (1956)
Fehér László
and
Szabó Imre J.
:
Gyors módszer D-galakturonsav előállítására.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 277-281. (1956)
Rajky Antalné
and
Jármai Lászlóné
:
Konzisztenciamérés penetrométerrel I.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 265-276. (1956)
Spanyár Pál
and
Kevei Jánosné
and
Kiszel Józsefné
:
A kapszaicin meghatározása polarometriás titrálással.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 257-264. (1956)
Lutter Béla
and
Szentjóbi Ottó
:
Adatok az ipari keményítőszörpök és cukrok összetételéről, különös tekintettel a dextrin-maltóz-glükoz arányra I.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 247-256. (1956)
Gantner Gyuláné
:
Beszámoló a Magyar Kémikusok Egyesülete által a Magyar Tudományos Akadémia Kémiai Tudományok Osztálya támogatásával rendezett V. Országos Konferenciáról.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 245-246. (1956)
Wanka Ferenc
:
Krausz József emlékezetére, 1909-1956.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 243-244. (1956)
Báthory Pál
:
Polónyi Pál emlékezetére, 1897-1956.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 241-242. (1956)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 235-240. (1956)
Heltai László
:
A "Tartósított élelmiszerek - vizsgálati módszerek" szabványok vizsgálati módszereinél eltűrhető hibaszázalékok.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. p. 234. (1956)
Székelyhidy Árpád
:
Tapasztalatcsere a csehszlovák és magyar kutató és minőségvizsgáló intézetek között.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 227-233. (1956)
Tompos Albert
:
A szódavíz szabad szénsavtartalmának meghatározása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 225-226. (1956)
Moldvai Rezső
:
Élelmiszerszabványok vizsgálati módszereinek tanulmányozása : kávépótló-főzetek színének kvantitatív meghatározása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 218-224. (1956)
Kottász József
:
Fagylaltvizsgálati módszerek : V. rész : fagylaltok (fagylaltporok) zsírtartalmának gyors meghatározása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 208-217. (1956)
Korpáczy István
:
Sütemények zsírtartalmának meghatározása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 205-207. (1956)
Cieleszky Vilmos
and
Pintér Margit
:
Borkénezőszerek arzénszennyezése és annak toxikológiai vonatkozásai.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 195-204. (1956)
Körmendy László
and
Gantner Gyula
:
A hús pácolásánál szereplő tényezők vizsgálata.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 179-194. (1956)
Telegdy-Kováts László
:
Zemplén Géza emlékezetére : 1883-1956.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 177-178. (1956)
A minőségvizsgáló intézetek hírei.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. p. 176. (1956)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 173-175. (1956)
Garami Győző
:
Gyakorlati tapasztalatok a szeszesitalipari készítmények desztillációs vizsgálatánál.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 171-172. (1956)
Tóth Ede
:
A ciánhidrogén mikrokémiai kimutatása ciánozott magvakban.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. p. 170. (1956)
Raskovics János
:
Jódszám vizsgálatok összehasonlítása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 165-169. (1956)
Ravasz László
:
Kávéitalok minőségének alakulása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 158-164. (1956)
Kieselbach Gyula
:
Élelmiszerek tartósítása kémiai úton toxikológiai kérdések különleges figyelembevételével.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 153-157. (1956)
Heltai László
and
Orentsák Aladárné
:
Hangyasav és ecetsav meghatározása gyümölcslevekben és gyümölcshúsokban.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 149-152. (1956)
Kieselbach Gyula
:
Enyvadó anyagok felhasználása kolbászfélék készítéséhez és azok mennyiségi meghatározása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 142-148. (1956)
Enyedi László
:
Disszociált ionok hatása a tészta kialakulására.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 125-141. (1956)
Sarudi Imre
:
A Carrez-féle derítőkémszer alkalmazása a keményítő polarimetriás meghatározásánál.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 120-124. (1956)
Spanyár Pál
and
Kevei Jánosné
and
Kiszel Józsefné
:
Polarográfiás eljárás páclevek nitrit és nitrát tartalmának meghatározására.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 113-119. (1956)
A minőségvizsgáló intézetek hírei.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. p. 112. (1956)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 108-112. (1956)
Bachler István
:
Tapasztalatok sütőipari ellenőrzéseknél.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 104-107. (1956)
Mauchsné Károly Erzsébet
and
Ádám Anna
:
Szénsavtartalom meghatározása patentzáros üvegekben forgalomba hozott szénsavas üdítő italokban.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 101-103. (1956)
Kottász József
:
Emulzióslikőr vizsgálatok.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 92-100. (1956)
Jaschik Sándor
:
Papiroskromatográfiás eljárás mesterséges élelmiszerszínezékek elválasztására és felismerésére.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 88-91. (1956)
Lásztity Radomir
:
Új módszer szójaliszt kimutatására a búza- és rozsliszt mellett.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 83-87. (1956)
Korpáczy István
:
Növényi fehérjék frakcionálása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 74-82. (1956)
Telegdy Gergely
:
Gyakorlati észrevételek egy elméleti problémához - hagyatékból kivont vagyoni elemek.
In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 175-193. (2022)
Nagy Zsolt
:
A jogszociológia poszt-weberi perspektívája.
In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 157-173. (2022)
Mezei Péter
:
Digitális felsőoktatás, szerzői jog és COVID-19 pandémia : empirikus kutatás a Szegedi Tudományegyetemen.
In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 141-156. (2022)
Juhász Zsuzsanna
:
Mesterséges intelligencia és börtönkörnyezet?
In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 125-140. (2022)
Gyémánt Richárd
:
Az Egyesült Államok "legveszélyesebb" tagállamai a kriminálgeográfiai és kriminálstatisztikai adatok tükrében, különös tekintettel a személy elleni erőszakos bűncselekményekre.
In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 95-123. (2022)
Gál Andor
:
Az elektronikus bizonyítéktranszfer megvalósítási lehetőségei az Európai Unió bűnügyi együttműködésében.
In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 81-94. (2022)
Farkas Csaba
and
Iván Dániel
:
A koncessziós szerződés helye a honi kötelmi jog rendszerében.
In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 63-80. (2022)
Fantoly Zsanett
:
Mesterséges intelligencia a büntetőeljárás nyomozási szakaszában.
In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 49-61. (2022)
Boda Zoltán
and
Bagossy Mária
:
Vitaindító a bírák és a bíróságok tekintélyének védelme érdekében történő fellépésről.
In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 31-47. (2022)
Blutman László
:
Jogértelmezési módszerek és irányok az Alkotmánybíróságon.
In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 5-29. (2022)
Friday
Rácz Attila
:
Erdély és Udvarhelyszék demográfiai és társadalmi folyamatainak összehasonlítása az "Udvarhelyszéki adótabellák" alapján.
In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 211-229. (2023)
Rácz Attila
:
A Magyar Honvédség lakossági megítélése a 2016-os mikrocenzus és más reprezentatív adatfelvételek tükrében.
In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 201-208. (2023)
Rácz Attila
:
A tömeges irreguláris migrációs válságon innen és túl -együttérzés, elutasítás, szolidaritás.
In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 183-199. (2023)
Rácz Attila
:
Magyarország országképe és a turizmusbiztonsággal kapcsolatos attitűdök empirikus vizsgálata 2018-ban.
In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 165-180. (2023)
Rácz Attila
:
"COVIDÉK" a koronavírus hatása a vidéki magánszálláshelyek forgalmára.
In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 159-164. (2023)
Rácz Attila
:
A magyar lakosság utazási szokásai : 2018. május-2019. június.
In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 145-160. (2023)
Rácz Attila
:
Mobilcella alapú helymeghatározás használatának lehetőségei a turisztikai jellegű mozgások vizsgálatában és a turizmusstatisztikában.
In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 133-144. (2023)
Rácz Attila
:
Munkaképes inaktív személyekkel készült interjús vizsgálat a Makói Kistérségben.
In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 95-129. (2023)
Rácz Attila
:
Munkanélküliség, munkaaktivitás és munkavállalási díj hajlandóság a Makói Kistérségben, 2006.
In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 75-93. (2023)
Rácz Attila
:
Mintavétel terepmunka közben.
In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 47-73. (2023)
Rácz Attila
:
A statisztikai adatok és a mentális térképezés módszerével mért társadalmi-térbeli elkülönülés különbségeinek lehetséges magyarázatai.
In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 35-44. (2023)
Rácz Attila
:
A társadalmi és térbeli elkülönülés mintázata Szegeden a 2001-es népszámlálási adatok alapján.
In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 25-33. (2023)
Rácz Attila
:
A valós és mentális társadalmi-térbeli elkülönülést vizsgáló kutatások Szegeden.
In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 9-23. (2023)
Monostori Judit
:
Egyszülős családok és politikák Magyarországon és Európában, 2019.
In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 253-286. (2023)
Harcsa István
:
A családi kohézió trendjei a gyermekes családokban : a kohézió színe és fonákja, 2014.
In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 227-250. (2023)
Monostori Judit
:
Nagyszülők és unokák egy háztartásban : háromgenerációs együttélések Magyarországon, 2021.
In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 197-223. (2023)
Monostori Judit
:
Az egyszülős családdá válás társadalmi meghatározottsága, 2013.
In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 170-196. (2023)
Harcsa István
and
Monostori Judit
:
Mozaikcsaládok, 2020.
In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 139-169. (2023)
Harcsa István
and
Monostori Judit
:
Stabilitás és változás az idősek háztartásszerkezetében, 2017.
In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 110-135. (2023)
Harcsa István
and
Monostori Judit
:
A háztartásszerkezet és az iskolai végzettség összefüggései, 2018.
In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 94-109. (2023)
Harcsa István
and
Monostori Judit
:
A háztartás-és családszerkezeti változások hosszú távú trendjei Magyarországon európai kontextusban: teóriák, tévképzetek, tények, 2017.
In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 66-93. (2023)
Harcsa István
and
Monostori Judit
:
Demográfiai folyamatok és a családformák pluralizációja Magyarországon, 2014.
In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 42-65. (2023)
Harcsa István
and
Monostori Judit
:
Családi struktúrák az életciklusban, 2012.
In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 17-41. (2023)
Lindner Elek
:
Búza- és rozslisztek, valamint kenyerek vízzel kioldható része, mint minőségi jellemző csirázottság, egyéb romlottság, illetve keverési arány megállapítására.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 57-73. (1956)
A minőségvizsgáló intézetek hírei.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. p. 44. (1956)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 41-44. (1956)
Kajdacsi Ferenc
and
Kottász József
:
Új laboratóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében III. rész : Szódabikarbóna, mosószóda, vagy hamuzsírtartalmú anyagok nátriumhidrokarbonát, nátriumkarbonát, illetve káliumkarbonáttarlalmának gyors meghatározása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 34-40. (1956)
Kieselbach Gyula
:
Dobozos húskonzervek bombásodása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 31-33. (1956)
Báthory Pál
:
Az élelmiszerek mikrobiológiai tisztaságának jelentőségéről.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 28-30. (1956)
Gál Ilona Emma
:
A színezettség mértékének vizsgálata töltetlen keménycukorkában.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 23-27. (1956)
Kolta Rezső
and
Zukál Endre
:
Gyors csersavmeghatározás borban.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 17-22. (1956)
Cieleszky Vilmos
and
Lindner Károly
:
Az arzénszennyeződés lehetősége füstgázos szárítás esetén : adatok hazai szeneink arzéntartalmára.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 11-16. (1956)
Sarudi Imre
and
Mihalik Dezső
:
Összehasonlító vizsgálatok Stoldt W. sósavas-éteres és Grossfeld J. triklóretilén-sósavas zsírmeghatározási eljárásával.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 3-10. (1956)
Monostori Judit
and
Harcsa István
:
Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok.
ISBN 978-615-6060-70-9, (2023)
Lindner Elek
:
Visszapillantás az "Élelmiszervizsgálati Közlemények" első évére.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 1-2. (1956)
Rácz Attila
:
Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből.
ISBN 978-615-6060-66-2, (2023)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 167-172. (1955)
Révay Zoltán
:
Hibaforrások szesz-víz elegyek vizsgálatánál.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. p. 166. (1955)
Forum Acta Juridica et Politica : XII. évf. 1. sz.
(2022)
Wanka Ferenc
:
A denaturált szeszről.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 163-165. (1955)
Marikovszky Zoltán
:
Új laboratóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében : II. rész.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 156-162. (1955)
Rajky Antal
:
A minőségellenőrzés fejlődése és a megyei és városi minőségvizsgáló intézetek szerepe az élelmiszeriparban.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 151-155. (1955)
Cieleszky Vilmos
:
Élelmiszereink fontosabb ásványi anyagai, meghatározásuk és biológiai jelentőségük.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 131-150. (1955)
Rajky Antalné
and
Zukál Endre
:
Keményítő vízfelvételének meghatározására szolgáló módszerek vizsgálata.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 122-130. (1955)
Polónyi Pál
and
Szántha János
:
Az aerob bacillus-spórák csírázóképességének vizsgálata élelmezésegészségügyi szempontból.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 114-121. (1955)
Kottász József
:
Új fagylaltvizsgálati módszerek és készülékek : IV. rész.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 104-113. (1955)
Lindner Károly
:
Előzetes színkompenzáció alkalmazása színes oldatok színátcsapásos titrálásánál.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 100-103. (1955)
Jaschik Sándor
:
Az élelmiszeranalitika új útjai.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 91-99. (1955)
Gál Ilona Emma
:
A papírkromatográfia és jelentősége az élelmiszervizsgálatoknál.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 86-89. (1955)
Kottász József
:
Nedvesség-(szárazanyag) tartalom meghatározás infravörös sugárzókkal.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 81-85. (1955)
Lindner Elek
:
Üzemellenőrzési tapasztalatok.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 76-80. (1955)
Jaschik Sándor
:
Az élelmiszerszinezékek kérdésének mai állása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 72-75. (1955)
Angyal György
and
Fánczi István
:
Csipkebogyó C-vitamintartalmának vizsgálata.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 67-71. (1955)
Bachler István
:
Eljárás száraztészták-, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav-tartalmának meghatározására.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 61-66. (1955)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. (1955)
Cieleszky Vilmos
and
Sz. Pintér Margit
:
Borkősav-készítmények, valamint ezek felhasználásával készült italok ólom és egyéb nehézfém szennyezésének gyors polarográfiás meghatározása.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 56-60. (1955)
Lindner Elek
:
Számlálóléc, mint a tejvizsgálatok segédeszköze.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 49-55. (1955)
Sz. Dénes Anna
and
Sz. Pintér Margit
:
Adatok teák (Thea sinensis) ásvány tartalmához különös tekintettel a nehézfémekre.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 45-48. (1955)
Könyv- és lapszemle.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 41-43. (1955)
Kajdacsi Ferenc
:
Új laboratóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében.
In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 35-40. (1955)
Go to the SZTE Repository of Papers and Books Homepage