Latest Additions to SZTE Repository of Papers and Books

Today

Korpáczy István: Félmikromódszer lipoidok foszfortartalmának koloriméteres meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 6. pp. 145-150. (1959)
Kismarton Károly: Illóolajok analízise I. : alifás észterek kimutatása és meghatározása hidroxámsavképzéssel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 6. pp. 134-144. (1959)
Hajós György: Megemlékezés Soós Istvánról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 6. p. 133. (1959)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak... In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 4-5. pp. 127-132. (1959)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 4-5. pp. 124-126. (1959)
Hazslinszky Bertalan: Ecetférgek kimutatása és mennyiségük meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 4-5. pp. 116-123. (1959)
Gál Ilona Emma: Mesterségesen színezett fűszerpaprikák papírkromatográfiás vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 4-5. pp. 111-115. (1959)
Bontovits Lajos: Paradicsompüré konzisztenciáját befolyásoló tényezők vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 4-5. pp. 98-110. (1959)
Kisfaludy Lajos: A diszaharid kötés stabilitásának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 4-5. pp. 91-97. (1959)
Ravasz László: Cukrok analitikája. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 4-5. pp. 81-90. (1959)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak... In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 3. pp. 77-80. (1959)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 3. p. 76. (1959)
Kajdacsi Ferenc: Parafeniléndiamin-tartalmú hajfestékek vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 3. pp. 69-75. (1959)
Karácsonyi László: Tésztakészítmények minősítése a szerkezeti keménység mérése alapján és ennek változásai tárolás közben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 3. pp. 52-68. (1959)
Lásztity Radomir and Bárány András: A tészta relaxációjának vizsgálata laborográffal: I. rész. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 3. pp. 48-51. (1959)
Korpáczy István: Vizsgálatok hazai termesztésű napraforgómagok olajainak foszfatida és fitoszterin tartalmára. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 3. pp. 42-47. (1959)
Végh Antal and Auber László: Kritikai megjegyzések a szesz metanol-szennyezésének kimutatásához III. rész. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 3. pp. 33-41. (1959)

Yesterday

Berki Ferenc: Néhány szó a hazai szivarkagyártmányok nikotintartalmának alakulásáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 1-2. pp. 27-28. (1959)
Kolta Rezső and Molnár Viktor: Kísérletek ioncserélő műgyanták borászati alkalmazására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 1-2. pp. 19-26. (1959)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 1-2. p. 29. (1959)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak... In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 1-2. pp. 30-32. (1959)
Kottász József: Vitamintartalmú szeszesitalok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 1-2. pp. 16-18. (1959)
Kevei Jánosné and Sándor Zoltánné: A DDT nyomok jelenlétének, illetőleg mennyiségének közelítő meghatározása a nyers paradicsom felületén és a paradicsomlében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 1-2. pp. 13-15. (1959)
Auber László and Végh Antal: Kritikai megjegyzések a szesz metanol szennyezésének kimutatásához. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 1-2. pp. 4-12. (1959)
Kottász József: Beszámoló az "Élelmiszervizsgálati Közlemények"-ről az 1958. évben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 1-2. pp. 1-3. (1959)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak... In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 11-12. pp. 307-312. (1958)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 11-12. pp. 304-306. (1958)
Garami Győző: Metilalkoholtartalom meghatározási módszerek összehasonlítása finomszeszben és szeszesitalokban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 11-12. pp. 292-303. (1958)
Nagy Ferenc: A szorbinsav felhasználása konzerválószerként. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 11-12. pp. 288-291. (1958)
Kottász József: Beszámoló a MITE Szovjetunióbeli tanulmányútjáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 11-12. pp. 286-287. (1958)
Telegdy-Kováts László and Kolta Rezső: Gyors szaharóz-kimutatás mustban és borban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 11-12. pp. 279-285. (1958)
Bujk Gábor: Szarka Béla, 1897-1958. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 11-12. p. 278. (1958)
Végh Antal and Auber László: Kritikai megjegyzések a szesz metanol szennyezésének kimutatásához. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 11-12. pp. 273-278. (1958)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak... In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 264-271. (1958)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 261-263. (1958)
Kieselbach Gyula: Szag- és ízhibás húsú halak. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 259-260. (1958)
Torbágyi-Novák László: Élelmiszeranalitikai vizsgálatok kiválasztása ellenőrző és minősítő vizsgálatok céljaira. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 256-258. (1958)
Szilas Elemérné: Csomagolt élelmiszerekkel végzett tárolási kísérletek II. : napraforgó-étolaj fényállósága. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 252-255. (1958)
Kutz Vaszilij: Pektinből készült hártyák felhasználása élelmiszerek felületének bevonására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 248-251. (1958)
Bajnok István: Gyümölcsök savtartalmának papírkromatográfiás vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 242-247. (1958)
Berky Ferenc: A dohány penészesedésének objektív vizsgálata katalázaktivitás alapján. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 236-241. (1958)
Kajdacsi Ferenc: Porszerű élelmiszerek és élvezeti szerek abszolút sűrűségének meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 230-235. (1958)
Lásztity Radomir: Nyersrost-meghatározás alacsony kiőrlési fokú búzalisztekben, fotometrikus úton. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 227-229. (1958)
Jáky Miklós: Étkezési zsiradékok analitikája : szemelvények az étkezési zsiradékok analitikája köréből. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 222-226. (1958)
Spanyár Pál: Konzerválószerek meghatározása élelmiszerekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 213-221. (1958)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak... In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 7-8. pp. 1-5. (1958)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 7-8. pp. 207-211. (1958)
Torbágyi-Novák László: Az élelmiszerek minőségellenőrzését támogató szabványosító munka. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 7-8. pp. 200-203. (1958)
Jáky Miklós: Szemelvények a párizsi nemzetközi zsiradékkongresszus fontosabb szakmai eseményeiről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 7-8. pp. 198-199. (1958)
Báthory Pál and Csaba Károly: Élelmiszerek egészségügyi mikrobiológiai ellenőrzésének fejlődése és feladatai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 7-8. pp. 195-197. (1958)
Hazslinszky Bertalan: Mikroszkópiai közlemények III. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 7-8. pp. 186-194. (1958)
Ravasz László: Vanillin és bourbonal megkülönböztetése papiros kromatográfiás módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 7-8. pp. 181-185. (1958)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak... In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 6. pp. 1-7. (1958)
Lindner Károly: Beszámoló a Prágai Csehszlovák-Magyar Polarográfiai Konferenciáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 6. pp. 178-179. (1958)
Kis Zoltán: A kénessav és aszkorbinsav hatása a mustban és borban, borok redoxstabilitásának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 6. pp. 170-177. (1958)
Lindner Elek: A minőségvizsgálatok során tett néhány, különleges megfigyelésről és a belőlük levonható tanulságokról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 6. pp. 164-169. (1958)
Gál Ilona Emma: Radioaktív sugárzás és élelmiszerek II. rész. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 6. pp. 160-163. (1958)
Tarján Róbert and László Katalin: Vizsgálatok a lupinusz tápláló értékéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 6. pp. 153-159. (1958)
Nedelkovits János and Hosszú István: Hazai anyagokból előállított kávészerek oxidációs és aromaszámának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 6. pp. 146-152. (1958)
Jáky Miklós: Szemelvények a zsiradékok papírkromatografiai vizsgálatai köréből. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 6. pp. 139-145. (1958)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak... In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 1-6. (1958)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 134-138. (1958)
Kolta Rezső and Kutasi László: Ioncserélő műgyanták alkalmazása pálinkák kezelésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 129-133. (1958)
Gál Ilona Emma: Rádioaktív sugárzás és élelmiszerek I. rész. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 122-128. (1958)
Kottász József: Beszámoló : a Naczelna Organizaja Techniczna (NOT) warszawai nemzetközi Kongresszusáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 120-121. (1958)
Kaffehr Béla and Sárossy Gabriella: Húsok és húskészítmények érési és romlási folyamatainak vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 108-115. (1958)
Jáky Miklós: Szemelvények a zsiradékok papírkromatografiai vizsgálatai köréből. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 4-5. pp. 97-107. (1958)

Tuesday

Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak... In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 1-6. (1958)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. p. 90. (1958)
Kottász József: Mézek színének meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 87-89. (1958)
Laczkó Lászlóné: Antioxidánsok vizsgálata Täufel módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 82-86. (1958)
Lindner Károly: Beszámoló a Szovjetunió Orvostudományi Akadémiája Táplálkozástudományi Intézetének XII. tudományos ülésszakáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 79-81. (1958)
Korpáczy István: Formaldehid mennyiségi koloriméteres meghatározása rezorcinnal lúgos közegben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 77-78. (1958)
Szilas Elemérné: Csomagolt élelmiszerekkel végzett tárolási kísérletek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 69-76. (1958)
Holló János and Szejtli József: Új fotometrikus cukormeghatározási eljárás. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 64-68. (1958)
Vas Károly and Fábri Ilona: Módszer paradicsomsűrítmények konzisztenciájának és kiadósságának mérésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 3. pp. 49-63. (1958)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak... In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 1-6. (1958)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 41-42. (1958)
Kottász József: A méz összetétele és vizsgálata II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 30-40. (1958)
Kieselbach Gyula: Difenillel impregnált csomagolóanyagok felhasználása Citrus-gyümölcsök eltarthatóságának növelésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 26-29. (1958)
Szentjóbi Ottó and Lutter Béla: A "nyújtott" papírkromatográfia egy alkalmazásáról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 20-25. (1958)
Lásztity Radomir: Néhány adat és megjegyzés a neolaborográf lisztminőség vizsgáló készülékkel kapcsolatban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 14-19. (1958)
Lőrincz Ferenc: Élelmiszereink egészségügyi ellenőrzése korszerűsítésének néhány alapvető szempontja. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 4-13. (1958)
Lindner Elek: Hároméves az Élelmiszervizsgálati Közlemények... In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 1-3. (1958)
Élelmiszervizsgálati közlemények Figyelő : gyakorlatból a gyakorlatnak... In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 1-5. (1957)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 268-276. (1957)
Kieselbach Gyula: Az avas szalonna elbírálása és vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 266-267. (1957)
Szabó Kálmán and Rezső Rózsa: Célszerű mosogatási eljárás üzemek, közétkeztetési vállalatok stb. részére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 262-265. (1957)
Varga István: Keményítőtartalom meghatározás hamisított paprikában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 260-261. (1957)
Fehér László and Major József and Szabó Imre J.: Pektinbontás vizsgálata penészekből előállított enzimkészítményekkel és azok keverékeivel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 255-259. (1957)
Sz. Dénes Anna and Cieleszky Vilmos: Parationtartalmú növényvédőszerszennyezések (permetmaradékok) meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 245-254. (1957)
Szeredy Ida: A hús szöveti összetétele és minősége közötti összefüggések II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 234-244. (1957)
Korpáczy István: Formaldehid mennyiségi koloriméteres meghatározása egyes fenolhomológokkal savas közegben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 5-6. pp. 227-233. (1957)
Élelmiszervizsgálati közlemények : gyakorlatból a gyakorlatnak.... In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 1-6. (1957)
A minőségvizsgáló intézetek hírei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. (1957)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 220-225. (1957)
Tompos Albert: A zsír propilgalláttartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 218-219. (1957)
Kottász József: Sörök pasztőrözött voltának kimutatása Carrez-féle derítéssel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 215-217. (1957)
Sándi Emil and Pintér Margit and L. Huszár Veronika: Élelmiszerek természetes ólomtartalmának és ólomszennyezettségének meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 199-214. (1957)
Körmendy László and Gantner Gyula: A hús pH értéke és pácolhatósága közötti összefüggésekről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 191-198. (1957)
Korpáczy István: Új koloriméteres módszer a szerves nitrogéntartalom mennyiségi meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 184-190. (1957)
Lindner Károly: Aminosav papiroskromatogrammok mennyiségi értékelése polarográffal I-IV. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 145-183. (1957)
Spanyár Pál: Élelmiszerbarnulásokat okozó vegyületek keletkezése és kémiai szerkezete. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 133-144. (1957)
Telegdy-Kováts László: Manometriás módszerek jelentősége az élelmiszeranalitikában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 3-4. pp. 121-132. (1957)
A minőségvizsgáló intézetek hírei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. p. 120. (1957)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 115-119. (1957)
Kottász József: A méz összetétele és vizsgálata I. rész. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 106-114. (1957)
Gál Ilona Emma: Klórtartalmú növényvédőszerek kimutatása élelmiszerekben Beilstein-próbával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 103-105. (1957)
Kajdacsi Ferenc: A gombák festőanyagai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 95-102. (1957)
Báthory Pál: Enterokokkusz okozta ételmérgezés. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 92-94. (1957)
Lásztity Radomir: Hamumeghatározás lisztekben és nátriumklorid-tartalmú lisztből készült termékekben alkoholos Mg-acetátos módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 73-79. (1957)
Fábri Ilona and Vas Károly: Howard-vizsgálatra alkalmas, állandósított paradicsompüré-készítmények előállítása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 66-72. (1957)
Korpáczy István: Új módszer ammónia koloriméteres mennyiségi meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 55-65. (1957)
Kaffehr Béla: Gyors módszer tejek fekális szennyeződésének megközelítő pontosságú kémiai meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 49-54. (1957)
Szeredy Ida and Koltai Ákosné: A hús szöveti összetétele és minősége közötti összefüggések I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 37-48. (1957)
Lutter Béla and Szentjóbi Ottó and Bartha Lászlóné: Adatok az ipari keményítőszörpök és cukrok összetételéről, különös tekintettel a dextrin-maltoz-glükoz arányra II. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 19-26. (1957)

Monday

Telegdy-Kováts László: A pH-érték meghatározása és gyakorlati jelentősége az élelmiszeriparban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 3-18. (1957)
Moldvai Rezső: Tomek János emlékezete, 1879-1956. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. p. 1. (1957)
Kieselbach Gyula: Horváth István, 1901-1956. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. p. 296. (1956)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 289-296. (1956)
Sebők Lajos: Teaitalok minőségének alakulása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 282-288. (1956)
Fehér László and Szabó Imre J.: Gyors módszer D-galakturonsav előállítására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 277-281. (1956)
Rajky Antalné and Jármai Lászlóné: Konzisztenciamérés penetrométerrel I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 265-276. (1956)
Spanyár Pál and Kevei Jánosné and Kiszel Józsefné: A kapszaicin meghatározása polarometriás titrálással. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 257-264. (1956)
Lutter Béla and Szentjóbi Ottó: Adatok az ipari keményítőszörpök és cukrok összetételéről, különös tekintettel a dextrin-maltóz-glükoz arányra I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 247-256. (1956)
Wanka Ferenc: Krausz József emlékezetére, 1909-1956. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 243-244. (1956)
Báthory Pál: Polónyi Pál emlékezetére, 1897-1956. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 5-6. pp. 241-242. (1956)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 235-240. (1956)
Székelyhidy Árpád: Tapasztalatcsere a csehszlovák és magyar kutató és minőségvizsgáló intézetek között. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 227-233. (1956)
Tompos Albert: A szódavíz szabad szénsavtartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 225-226. (1956)
Kottász József: Fagylaltvizsgálati módszerek : V. rész : fagylaltok (fagylaltporok) zsírtartalmának gyors meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 208-217. (1956)
Korpáczy István: Sütemények zsírtartalmának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 205-207. (1956)
Cieleszky Vilmos and Pintér Margit: Borkénezőszerek arzénszennyezése és annak toxikológiai vonatkozásai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 195-204. (1956)
Körmendy László and Gantner Gyula: A hús pácolásánál szereplő tényezők vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 179-194. (1956)
Telegdy-Kováts László: Zemplén Géza emlékezetére : 1883-1956. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 4. pp. 177-178. (1956)
A minőségvizsgáló intézetek hírei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. p. 176. (1956)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 173-175. (1956)
Garami Győző: Gyakorlati tapasztalatok a szeszesitalipari készítmények desztillációs vizsgálatánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 171-172. (1956)
Tóth Ede: A ciánhidrogén mikrokémiai kimutatása ciánozott magvakban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. p. 170. (1956)
Raskovics János: Jódszám vizsgálatok összehasonlítása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 165-169. (1956)
Ravasz László: Kávéitalok minőségének alakulása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 158-164. (1956)
Kieselbach Gyula: Élelmiszerek tartósítása kémiai úton toxikológiai kérdések különleges figyelembevételével. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 153-157. (1956)
Heltai László and Orentsák Aladárné: Hangyasav és ecetsav meghatározása gyümölcslevekben és gyümölcshúsokban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 149-152. (1956)
Kieselbach Gyula: Enyvadó anyagok felhasználása kolbászfélék készítéséhez és azok mennyiségi meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 142-148. (1956)
Enyedi László: Disszociált ionok hatása a tészta kialakulására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 125-141. (1956)
Sarudi Imre: A Carrez-féle derítőkémszer alkalmazása a keményítő polarimetriás meghatározásánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 120-124. (1956)
Spanyár Pál and Kevei Jánosné and Kiszel Józsefné: Polarográfiás eljárás páclevek nitrit és nitrát tartalmának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 3. pp. 113-119. (1956)
A minőségvizsgáló intézetek hírei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. p. 112. (1956)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 108-112. (1956)
Bachler István: Tapasztalatok sütőipari ellenőrzéseknél. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 104-107. (1956)
Mauchsné Károly Erzsébet and Ádám Anna: Szénsavtartalom meghatározása patentzáros üvegekben forgalomba hozott szénsavas üdítő italokban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 101-103. (1956)
Kottász József: Emulzióslikőr vizsgálatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 92-100. (1956)
Jaschik Sándor: Papiroskromatográfiás eljárás mesterséges élelmiszerszínezékek elválasztására és felismerésére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 88-91. (1956)
Lásztity Radomir: Új módszer szójaliszt kimutatására a búza- és rozsliszt mellett. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 83-87. (1956)
Korpáczy István: Növényi fehérjék frakcionálása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 74-82. (1956)
Telegdy Gergely: Gyakorlati észrevételek egy elméleti problémához - hagyatékból kivont vagyoni elemek. In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 175-193. (2022)
Nagy Zsolt: A jogszociológia poszt-weberi perspektívája. In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 157-173. (2022)
Mezei Péter: Digitális felsőoktatás, szerzői jog és COVID-19 pandémia : empirikus kutatás a Szegedi Tudományegyetemen. In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 141-156. (2022)
Juhász Zsuzsanna: Mesterséges intelligencia és börtönkörnyezet? In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 125-140. (2022)
Gál Andor: Az elektronikus bizonyítéktranszfer megvalósítási lehetőségei az Európai Unió bűnügyi együttműködésében. In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 81-94. (2022)
Farkas Csaba and Iván Dániel: A koncessziós szerződés helye a honi kötelmi jog rendszerében. In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 63-80. (2022)
Fantoly Zsanett: Mesterséges intelligencia a büntetőeljárás nyomozási szakaszában. In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 49-61. (2022)
Boda Zoltán and Bagossy Mária: Vitaindító a bírák és a bíróságok tekintélyének védelme érdekében történő fellépésről. In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 31-47. (2022)
Blutman László: Jogértelmezési módszerek és irányok az Alkotmánybíróságon. In: Acta Universitatis Szegediensis : forum : acta juridica et politica, (12) 1. pp. 5-29. (2022)

Friday

Rácz Attila: Erdély és Udvarhelyszék demográfiai és társadalmi folyamatainak összehasonlítása az "Udvarhelyszéki adótabellák" alapján. In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 211-229. (2023)
Rácz Attila: A Magyar Honvédség lakossági megítélése a 2016-os mikrocenzus és más reprezentatív adatfelvételek tükrében. In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 201-208. (2023)
Rácz Attila: A tömeges irreguláris migrációs válságon innen és túl -együttérzés, elutasítás, szolidaritás. In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 183-199. (2023)
Rácz Attila: Magyarország országképe és a turizmusbiztonsággal kapcsolatos attitűdök empirikus vizsgálata 2018-ban. In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 165-180. (2023)
Rácz Attila: "COVIDÉK" a koronavírus hatása a vidéki magánszálláshelyek forgalmára. In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 159-164. (2023)
Rácz Attila: A magyar lakosság utazási szokásai : 2018. május-2019. június. In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 145-160. (2023)
Rácz Attila: Mobilcella alapú helymeghatározás használatának lehetőségei a turisztikai jellegű mozgások vizsgálatában és a turizmusstatisztikában. In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 133-144. (2023)
Rácz Attila: Munkaképes inaktív személyekkel készült interjús vizsgálat a Makói Kistérségben. In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 95-129. (2023)
Rácz Attila: Munkanélküliség, munkaaktivitás és munkavállalási díj hajlandóság a Makói Kistérségben, 2006. In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 75-93. (2023)
Rácz Attila: Mintavétel terepmunka közben. In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 47-73. (2023)
Rácz Attila: A statisztikai adatok és a mentális térképezés módszerével mért társadalmi-térbeli elkülönülés különbségeinek lehetséges magyarázatai. In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 35-44. (2023)
Rácz Attila: A társadalmi és térbeli elkülönülés mintázata Szegeden a 2001-es népszámlálási adatok alapján. In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 25-33. (2023)
Rácz Attila: A valós és mentális társadalmi-térbeli elkülönülést vizsgáló kutatások Szegeden. In: Terepen : tanulmányok az alkalmazott társadalomkutatások tárgyköréből. pp. 9-23. (2023)
Monostori Judit: Egyszülős családok és politikák Magyarországon és Európában, 2019. In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 253-286. (2023)
Harcsa István: A családi kohézió trendjei a gyermekes családokban : a kohézió színe és fonákja, 2014. In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 227-250. (2023)
Monostori Judit: Nagyszülők és unokák egy háztartásban : háromgenerációs együttélések Magyarországon, 2021. In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 197-223. (2023)
Monostori Judit: Az egyszülős családdá válás társadalmi meghatározottsága, 2013. In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 170-196. (2023)
Harcsa István and Monostori Judit: Mozaikcsaládok, 2020. In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 139-169. (2023)
Harcsa István and Monostori Judit: Stabilitás és változás az idősek háztartásszerkezetében, 2017. In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 110-135. (2023)
Harcsa István and Monostori Judit: A háztartásszerkezet és az iskolai végzettség összefüggései, 2018. In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 94-109. (2023)
Harcsa István and Monostori Judit: A háztartás-és családszerkezeti változások hosszú távú trendjei Magyarországon európai kontextusban: teóriák, tévképzetek, tények, 2017. In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 66-93. (2023)
Harcsa István and Monostori Judit: Demográfiai folyamatok és a családformák pluralizációja Magyarországon, 2014. In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 42-65. (2023)
Harcsa István and Monostori Judit: Családi struktúrák az életciklusban, 2012. In: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. pp. 17-41. (2023)
A minőségvizsgáló intézetek hírei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. p. 44. (1956)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 41-44. (1956)
Kieselbach Gyula: Dobozos húskonzervek bombásodása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 31-33. (1956)
Báthory Pál: Az élelmiszerek mikrobiológiai tisztaságának jelentőségéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 28-30. (1956)
Gál Ilona Emma: A színezettség mértékének vizsgálata töltetlen keménycukorkában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 23-27. (1956)
Kolta Rezső and Zukál Endre: Gyors csersavmeghatározás borban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 17-22. (1956)
Cieleszky Vilmos and Lindner Károly: Az arzénszennyeződés lehetősége füstgázos szárítás esetén : adatok hazai szeneink arzéntartalmára. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 11-16. (1956)
Sarudi Imre and Mihalik Dezső: Összehasonlító vizsgálatok Stoldt W. sósavas-éteres és Grossfeld J. triklóretilén-sósavas zsírmeghatározási eljárásával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 3-10. (1956)
Monostori Judit and Harcsa István: Családszerkezet, együttélési formák : válogatott tanulmányok. ISBN 978-615-6060-70-9, (2023)
Lindner Elek: Visszapillantás az "Élelmiszervizsgálati Közlemények" első évére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 1. pp. 1-2. (1956)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 167-172. (1955)
Révay Zoltán: Hibaforrások szesz-víz elegyek vizsgálatánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. p. 166. (1955)
Wanka Ferenc: A denaturált szeszről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 163-165. (1955)
Marikovszky Zoltán: Új laboratóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében : II. rész. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 156-162. (1955)
Rajky Antal: A minőségellenőrzés fejlődése és a megyei és városi minőségvizsgáló intézetek szerepe az élelmiszeriparban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 151-155. (1955)
Cieleszky Vilmos: Élelmiszereink fontosabb ásványi anyagai, meghatározásuk és biológiai jelentőségük. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 131-150. (1955)
Rajky Antalné and Zukál Endre: Keményítő vízfelvételének meghatározására szolgáló módszerek vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 122-130. (1955)
Polónyi Pál and Szántha János: Az aerob bacillus-spórák csírázóképességének vizsgálata élelmezésegészségügyi szempontból. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 114-121. (1955)
Kottász József: Új fagylaltvizsgálati módszerek és készülékek : IV. rész. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 104-113. (1955)
Lindner Károly: Előzetes színkompenzáció alkalmazása színes oldatok színátcsapásos titrálásánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 100-103. (1955)
Jaschik Sándor: Az élelmiszeranalitika új útjai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 3-4. pp. 91-99. (1955)
Gál Ilona Emma: A papírkromatográfia és jelentősége az élelmiszervizsgálatoknál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 86-89. (1955)
Kottász József: Nedvesség-(szárazanyag) tartalom meghatározás infravörös sugárzókkal. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 81-85. (1955)
Lindner Elek: Üzemellenőrzési tapasztalatok. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 76-80. (1955)
Jaschik Sándor: Az élelmiszerszinezékek kérdésének mai állása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 72-75. (1955)
Angyal György and Fánczi István: Csipkebogyó C-vitamintartalmának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 67-71. (1955)
Bachler István: Eljárás száraztészták-, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav-tartalmának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 61-66. (1955)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. (1955)
Cieleszky Vilmos and Sz. Pintér Margit: Borkősav-készítmények, valamint ezek felhasználásával készült italok ólom és egyéb nehézfém szennyezésének gyors polarográfiás meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 56-60. (1955)
Lindner Elek: Számlálóléc, mint a tejvizsgálatok segédeszköze. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 49-55. (1955)
Sz. Dénes Anna and Sz. Pintér Margit: Adatok teák (Thea sinensis) ásvány tartalmához különös tekintettel a nehézfémekre. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 2. pp. 45-48. (1955)
Könyv- és lapszemle. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 41-43. (1955)
Kajdacsi Ferenc: Új laboratóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (1) 1. pp. 35-40. (1955)

Go to the SZTE Repository of Papers and Books Homepage