Vissza |
Lásztity Radomir: Élelmiszeranalitika - múlt, jelen, jövő = Food analysis - past, present, future. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (56) 4. pp. 209-218. (2010)
Lásztity Radomir: Természetes antioxidánsok antioxidatív hatásának meghatározása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (55) 4. pp. 209-219. (2009)
Lásztity Radomir: Új irányzatok a vitaminanalitikában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (53) 1. pp. 3-7. (2007)
Lásztity Radomir: 100 éve született Telegdy Kováts László a hazai élelmiszertudomány kiemelkedő alakja. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (49) 2. pp. 67-68. (2003)
Lásztity Radomir: Új irányzatok a táplálkozásban és az élelmiszeripari gyártmányfejlesztésben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (45) 4. pp. 195-198. (1999)
Salgó András; Lásztity Radomir; Varga János: Vizsgálati módszerek gabonafélék csírázottságának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (44) 2. pp. 67-74. (1998)
Lásztity Radomir: Az EURO FOOD Chem-IX konferencia és a FECS FOOD CHEMISTRY Tagozat ülése. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (43) 4. pp. 298-300. (1997)
Lásztity Radomir: Beszámoló az "EURO-RESIDUE III." konferenciáról és a "Minőségbiztosítás az élelmiszervizsgáló laboratóriumokban" témájú nemzetközi szimpóziumról. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (43) 2. pp. 141-144. (1997)
Lásztity Radomir: A "Chemical Reactions in Foods III" nemzetközi szimpóziumon : új irányatok az élelmiszerkémiában. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (43) 1. pp. 46-51. (1997)
Szalai Gábor; Tóth Ágnes; Lásztity Radomir; Salgó András: DNS meghatározásán alapuló technikák az élelmiszer-minőségellenőrzésben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (43) 2. pp. 97-103. (1997)
Lásztity Radomir; Molnár Pál: Szakmai hírek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (42) 4. pp. 325-326. (1996)
Lásztity Radomir: A mikotoxin analitikai jelenlegi helyzete és fejlődési irányai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (42) 2. pp. 83-94. (1996)
Lásztity Radomir: Az élelmiszeranalitika helyzete és várható fejlődési trendjei az EURO FOOD CHEM VIII. konferencia tükrében. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (41) 4. pp. 273-280. (1995)
Lásztity Radomir: A minőségellenőrzés és analitika fejlődési trendjei a fermentációs úton előállított élelmiszerekről : az EURO-FOOD-CHEM VII. konferencia tapasztalatai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (39) 4. pp. 273-277. (1993)
Al-Himdani A.; Merész Péter; Lásztity Radomir: A gyümölcsökben található pektinbontó enzimek vizsgálatának módszertani kérdései. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (35) 3. pp. 153-166. (1989)
Sharobeem Samy Fanous; Hidvégi Máté; Lásztity Radomir; Salgó András: Kukorica fehérjék vizsgálata IV. : táplálkozástani minőség. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (34) 1. pp. 33-43. (1988)
Lásztity Radomir: In memoriam Telegdy Kováts László. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (33) 3. pp. 189-190. (1987)
Sharobeem Samy Fanous; Hidvégi Máté; Lásztity Radomir; Simonné Sarkadi Lívia: Kukoricafehérjék vizsgálata I. : kukoricák fehérjetartalma és aminosav-összetétele. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (33) 1. pp. 4-11. (1987)
Sharobeem Samy Fanous; Hidvégi Máté; Lásztity Radomir; Simonné Sarkadi Lívia: Kukoricafehérjék vizsgálata II. : a fehérjék makrofrakciói. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (33) 3. pp. 156-170. (1987)
Sharobeem Samy Fanous; Hidvégi Máté; Lásztity Radomir; Simonné Sarkadi Lívia: Kukoricafehérjék vizsgálata III. : fehérjefrakciók aminosav összetétele. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (33) 4. pp. 207-215. (1987)
Lásztity Radomir: Könyvismertetés - Szabó S. András: Aktivációs analízis az élelmiszerkémiában. Mezőgazdasági Kiadó, Budapest, 1986. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (33) 1. p. 63. (1987)
El-Kady Adel; Lásztity Radomir; Hidvégi Máté; Békés Ferenc; Simonné Sarkadi Lívia: Kukoricafehérjék in vitro biológiai értéke néhány magyar fajtánál. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (30) 1-2. pp. 47-52. (1984)
Lásztity Alexandra; Horváth Zsuzsa; Szakács Ottó; Lásztity Radomir; Major József: Egyes diétás élelmiszerek ásványi anyag tartalmának vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (29) 3-4. pp. 143-150. (1983)
Lásztity Radomir; Békés Ferenc; Zsigmond Attila; Smied István; Merész Péter: Egyes élelmiszerek zsírtartalmának meghatározására szolgáló gyors eljárások vizsgálata II. : Turbidimetrias zsír- meghatározás alkalmazási lehetőségeinek vizsgálata tejipari termékekben. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (28) 4. pp. 109-123. (1982)
Lásztity Radomir; Bata Árpád; Ványi András: Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben V. : Néhány fuzariotoxin párhuzamos kimutatása kapilláris gázkromatográfiával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (28) 5. pp. 189-194. (1982)
Lásztity Radomir; Merész Péter; Békés Ferenc; Smied István; Zsigmond Attila: Egyes élelmiszerek zsírtartalmának meghatározására szolgáló gyors eljárások vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 3. pp. 113-122. (1981)
Bata Árpád; Lásztity Radomir: Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben IV. : patulin meghatározás kapilláris gázkromatográfiával. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (27) 2. pp. 45-54. (1981)
Kovács Erzsébet; Lásztity Radomir: Búzafehérjék gyors módszerekkel történő meghatározásának tanulmányozása. In: Tudományos közlemények, (8). pp. 21-30. (1980)
Bata Árpád; Galóczi József; Lásztity Radomir: Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben I. : Kapilláris gázkromatográfia alkalmazási lehetősége hazai gabonák zearalenon (F-2 toxin) tartalmának meghatározására. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (26) 4-5. pp. 135-138. (1980)
Bata Árpád; Kiss Emerencia; Lásztity Radomir: Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben II. : Zearalenon (F-2 toxin) meghatározása spektrofluorométerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (26) 4-5. pp. 139-143. (1980)
Bata Árpád; Lásztity Radomir: Mikotoxin vizsgálatok élelmiszerekben III. : a T-2 toxin meghatározása vékonyréteg kromatográfiás módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (26) 6. pp. 223-227. (1980)
Lásztity Radomir; Truyen Tran The; Békés Ferenc; Rékasi Tibor: Tejporok és tejalapú tápszerek szabad zsírtartalmának változása a tárolás során. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (26) 4-5. pp. 123-133. (1980)
Lásztity Radomir: Az élelmiszeranalitika helyzete és fejlődési irányai. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (25) 5-6. pp. 129-136. (1979)
Lásztity Radomir: Élelmiszerek reológiai sajátságai és mérésük alapelvei. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (21) 5-6. pp. 239-250. (1975)
Lásztity Radomir; Örsi Ferenc: Az élelmiszerek minőségének vizsgálata pontozásos érzékszervi bírálattal. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 287-298. (1974)
Lásztity Radomir; Monori Sándor; Vincze Elek: Hazai búzákból készült lisztek lipidjeinek vizsgálata I. : gliceridek és zsírsavösszetételük. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 20-24. (1971)
Lásztity Radomir; Monori Sándor; Kovács Árpád: Hazai búzák lipoproteinjeinek vizsgálata I. : bevezetés, purotionin előállítása magyar búzákból. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5. pp. 257-262. (1969)
Telegdy-Kováts László; Lásztity Radomir: Új magyar tésztavizsgáló műszer és lisztminősítő műszer, a valorigráf. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1. pp. 5-9. (1967)
Telegdy-Kováts László; Lásztity Radomir: Foszfolipid-mono-(di-)glicerid típusú emulgeátor ("Emulthin M-C 501") hatásának vizsgálata a búzalisztből készült tészták reológiai tulajdonságaira és a kenyér minőségére. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 2. pp. 51-54. (1966)
Lásztity Radomir; Varga János: Adatok a csokoládégyártás reológiájához I. : kakaóvaj és kakaómassza reológiája. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 5-6. pp. 205-215. (1965)
Lásztity Radomir; Nedelkovits János; Szabó László; Vinkler Margit: Sikérfehérje frakciók mennyiségének és reológiai tulajdonságainak vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 1-2. pp. 50-56. (1965)
Lásztity Radomir: A sikér mennyiségi és minőségi vizsgálatának kérdései. In: Élelmiszervizsgálati közlemények 3-4. pp. 108-115. (1965)
Lásztity Radomir; Nedelkovits János; Höfflerné Berg Dóra: Hazai termesztésű búzák sikérfehérjéinek szulfhidril-csoport tartalma. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (10) 5-6. pp. 141-146. (1964)
Lásztity Radomir; Nedelkovits János: Étkezési zsírok reológiai vizsgálata II. : konzisztencia vizsgálata különböző hőmérsékleteken. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (10) 7-8. pp. 182-194. (1964)
Lásztity Radomir; Nedelkovits János: Étkezési zsírok reológiai vizsgálata I. : bevezetés, elméleti megfontolások, vizsgálati módszerek. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (9) 9-10. pp. 265-269. (1963)
Lásztity Radomir; Nedelkovits János; Major József: Fehérjealapú habképző anyagokkal lazított édesipari liszetesáruk reológiai vizsgálata V. : a tárolás és a csomagolás hatása a reológiai sajátságokra. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 9-10. pp. 265-268. (1962)
Lásztity Radomir; Nedelkovits János; Major József: Fehérjealapú habképző anyagokkal lazított édesipari lisztesáruk reológiai vizsgálata IV. : a tojássárga mennyisége és a sütési idő befolyása a reológiai tulajdonságokra. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 7-8. pp. 214-219. (1962)
Lásztity Radomir; Nedelkovits János; Major József: Fehérjealapú habképzőanyagokkal lazított édesipari lisztesáruk reológiai vizsgálata III. : a liszt és a habképző anyagok befolyása. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 3-4. pp. 91-98. (1962)
Lásztity Radomir; Nedelkovits János; Major József: Fehérjealapú habképzőkkel lazított édesipari lisztesáruk reológiai vizsgálata II. : a tárolási idő és a zsírtartalom befolyása a reológiai tulajdonságokra. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (8) 1-2. pp. 41-48. (1962)
Lásztity Radomir: Adatok a méz tárolása illetve szállítás közbeni súlyveszteségéről. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 4-5-6. pp. 118-119. (1961)
Lásztity Radomir; Nedelkovits János; Major József: Fehérjealapú habképzőanyagokkal lazított édesipari lisztesáruk reológiai vizsgálata I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 7-8. pp. 189-193. (1961)
Lásztity Radomir; Bíró Géza; Nedelkovits János: Hazai borok aminósavtartalmának papírkromatográfiás vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 11-12. pp. 339-343. (1961)
Lásztity Radomir: Tárolási kísérletek sajátos bevonatú papírburkolatba csomagolt sütőipari termékekkel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (7) 4-5-6. pp. 110-114. (1961)
Lásztity Radomir: Műanyag fóliába csomagolt sütőipari termékek tárolása során bekövetkező egyes fizikai és kémiai változások vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (6) 3. pp. 68-80. (1960)
Lásztity Radomir; Nedelkovits János: A nagyfrekvenciás titrálás alkalmazási lehetőségei az élelmiszeranalitikában I. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (6) 4-5. pp. 110-114. (1960)
Lásztity Radomir; Mosonyi Ágota: Hazai rozslisztek mono- és oligoszaharidjainak papírkromatográfiás vizsgálata. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 11-12. pp. 298-301. (1959)
Lásztity Radomir: Tárolási kísérletek néhány polietilén fóliába csomagolt sütőipari termékkel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 6. pp. 163-167. (1959)
Lásztity Radomir; Bárány András: A tészta relaxációjának vizsgálata laborográffal: I. rész. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (5) 3. pp. 48-51. (1959)
Lásztity Radomir: Nyersrost-meghatározás alacsony kiőrlési fokú búzalisztekben, fotometrikus úton. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 9-10. pp. 227-229. (1958)
Lásztity Radomir: Néhány adat és megjegyzés a neolaborográf lisztminőség vizsgáló készülékkel kapcsolatban. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (4) 1-2. pp. 14-19. (1958)
Lásztity Radomir: Hamumeghatározás lisztekben és nátriumklorid-tartalmú lisztből készült termékekben alkoholos Mg-acetátos módszerrel. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (3) 1-2. pp. 73-79. (1957)
Lásztity Radomir: Új módszer szójaliszt kimutatására a búza- és rozsliszt mellett. In: Élelmiszervizsgálati közlemények, (2) 2. pp. 83-87. (1956)