Assessment of antioxidant activity of hexane and ethanolic tomato pomace extracts

Savatović Sladjana: Assessment of antioxidant activity of hexane and ethanolic tomato pomace extracts. In: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia 2-3. pp. 227-228. (2010)

[thumbnail of engineering_2010_002_003_227-228.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
engineering_2010_002_003_227-228.pdf

Letöltés (1MB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

In this paper antioxidant activity of hexane and ethanolic tomato pomace extracts (obtained from tomato varieties: BaCka and Saint Pierre) was investigated. The contents of phenolic compounds and flavonoids in ethanolic and lycopene and P-carotene in hexane extracts were determined spectrophotometrically. The antioxidant activity of tomato pomace extracts was determined using different tests, including reducing power and 2,2-diphenyl-l-picrylhydrazyl (DPPH) free radical scavenging assays.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia
Dátum: 2010
Szám: 2-3
ISSN: 1788-6392
Oldalak: pp. 227-228
Nyelv: angol
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/38402/
Kulcsszavak: Mérnöki tudományok, Kémia
Megjegyzések: Bibliogr.: 228. p. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 15. 12:24
Utolsó módosítás: 2021. jan. 27. 09:49
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/11858
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet