Savatović Sladjana: Assessment of antioxidant activity of hexane and ethanolic tomato pomace extracts. In: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia 2-3. pp. 227-228. (2010)
Előnézet |
Cikk, tanulmány, mű
engineering_2010_002_003_227-228.pdf Letöltés (1MB) | Előnézet |
Absztrakt (kivonat)
In this paper antioxidant activity of hexane and ethanolic tomato pomace extracts (obtained from tomato varieties: BaCka and Saint Pierre) was investigated. The contents of phenolic compounds and flavonoids in ethanolic and lycopene and P-carotene in hexane extracts were determined spectrophotometrically. The antioxidant activity of tomato pomace extracts was determined using different tests, including reducing power and 2,2-diphenyl-l-picrylhydrazyl (DPPH) free radical scavenging assays.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia |
Dátum: | 2010 |
Szám: | 2-3 |
ISSN: | 1788-6392 |
Oldalak: | pp. 227-228 |
Nyelv: | angol |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/38402/ |
Kulcsszavak: | Mérnöki tudományok, Kémia |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 228. p. ; összefoglalás angol nyelven |
Feltöltés dátuma: | 2016. okt. 15. 12:24 |
Utolsó módosítás: | 2021. jan. 27. 09:49 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/11858 |
Tétel nézet |