Szepesi Ágnes: Influence of exogenous salicylic acid on antioxidant enzyme activities in the roots of salt stressed tomato plants. In: Acta biologica Szegediensis, (52) 1. pp. 199-200. (2008)
Előnézet |
Cikk, tanulmány, mű
52199.pdf Letöltés (59kB) | Előnézet |
Absztrakt (kivonat)
Up-regulation of the antioxidant system provides protection against NaCl-induced oxidative damage in plants. Activities of antioxidant enzymes and hydrogen peroxide (H2O2) levels in the roots of tomato (Lycopersicon esculentum Mill. L.) plants were investigated to assess the antioxidant protection offered by long-term (3 weeks) exogenous salicylic acid (SA)pre-treatment against 100 mM NaCl induced salt stress. Our results suggest that 10-4 M SA was effective in increasing the activities of enzymes involved in the antioxidant system.
Mű típusa: | Cikk, tanulmány, mű |
---|---|
Rovatcím: | Proceedings |
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | Acta biologica Szegediensis |
Dátum: | 2008 |
Kötet: | 52 |
Szám: | 1 |
ISSN: | 1588-385X |
Oldalak: | pp. 199-200 |
Nyelv: | angol |
Konferencia neve: | Hungarian Congress on Plant Biology, 9., 2008, Szeged |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/39254/ |
Kulcsszavak: | Természettudomány, Biológia |
Megjegyzések: | Bibliogr.: 200. p.; Abstract |
Feltöltés dátuma: | 2016. okt. 17. 09:24 |
Utolsó módosítás: | 2021. ápr. 13. 09:35 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/22944 |
![]() |
Tétel nézet |