Influence of exogenous salicylic acid on antioxidant enzyme activities in the roots of salt stressed tomato plants

Szepesi Ágnes: Influence of exogenous salicylic acid on antioxidant enzyme activities in the roots of salt stressed tomato plants. In: Acta biologica Szegediensis, (52) 1. pp. 199-200. (2008)

[thumbnail of 52199.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
52199.pdf

Letöltés (59kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

Up-regulation of the antioxidant system provides protection against NaCl-induced oxidative damage in plants. Activities of antioxidant enzymes and hydrogen peroxide (H2O2) levels in the roots of tomato (Lycopersicon esculentum Mill. L.) plants were investigated to assess the antioxidant protection offered by long-term (3 weeks) exogenous salicylic acid (SA)pre-treatment against 100 mM NaCl induced salt stress. Our results suggest that 10-4 M SA was effective in increasing the activities of enzymes involved in the antioxidant system.

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Rovatcím: Proceedings
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Acta biologica Szegediensis
Dátum: 2008
Kötet: 52
Szám: 1
ISSN: 1588-385X
Oldalak: pp. 199-200
Nyelv: angol
Konferencia neve: Hungarian Congress on Plant Biology, 9., 2008, Szeged
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/39254/
Kulcsszavak: Természettudomány, Biológia
Megjegyzések: Bibliogr.: 200. p.; Abstract
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 17. 09:24
Utolsó módosítás: 2021. ápr. 13. 09:35
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/22944
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet