Kernel hardness and dough reological investigation on different wheat varieties

Szabó P. Balázs: Kernel hardness and dough reological investigation on different wheat varieties. In: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia 1-2. pp. 59-63. (2013)

[thumbnail of engineering_2013_001_002_059-063.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
engineering_2013_001_002_059-063.pdf

Letöltés (132kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

The aim of this research was the investigation of winter wheat varieties, the kernel hardness and the dough features. We determined the kernel hardness with two dynamic methods. We measured the parameters of flour. The correlations among hardness index and the examined flour parameters were also significant (r=0.816-0.876). We found strong correlation between the grinding energy (eg) and water absorption (r=0.878) of the flour. Hardness Index – wet gluten (r=0.833), and Hardness Index – water absorption (r=0.876), Hardness Index – P value of alveograph (r=0.816) showed also positive correlations. We found correlation the water absorption and P value of alveograph (r=0.873).

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Review of faculty of engineering : analecta technica Szegedinensia
Dátum: 2013
Szám: 1-2
ISSN: 1788-6392
Oldalak: pp. 59-63
Nyelv: angol
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/38406/
Kulcsszavak: Természettudomány, Mérnöki tudományok
Megjegyzések: Bibliogr.: 63. p. ; összefoglalás angol nyelven
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 17. 10:38
Utolsó módosítás: 2021. jan. 27. 09:06
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/30819
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet