Helyi termékek a Magyar-Román Határ mentén

Bodnár Károly: Helyi termékek a Magyar-Román Határ mentén. In: Taylor : gazdálkodás- és szervezéstudományi folyóirat, (6) 3-4. pp. 293-297. (2014)

[thumbnail of vikek_016_017_293-297.pdf]
Előnézet
Cikk, tanulmány, mű
vikek_016_017_293-297.pdf

Letöltés (777kB) | Előnézet

Absztrakt (kivonat)

The objective of this work was the discussion of the experiences on a Hungary-Romania cross-border project which was implemented in Arad, Békés, Csongrád and Timis counties in 2012-2013. University of Szeged Faculty of Agriculture at Hódmezővásárhely, University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine of the Banat in Timisoara and two Romanian and one Hungarian farmer associations were involved in collecting special local products and recipes, traditional cultural and gastronomic events. As coordinators of the project we gathered several experiences. SWOT analysis was carried out to understand the circumstances and the differences and similarities of the regions. There was no endeavour to prepare a complete collection of gastronomic values. The main conclusion of our experiences was the following: it seems there are more things which are connect than which are separate people in this border regions. The project was financed by the HU-RO CBC Programme (The role of special local foods and events in development of local tourism - HURO/lOOl/213/2.1.2 - FEDERTO).

Mű típusa: Cikk, tanulmány, mű
Egyéb cím: Local products at the Hungary-Romania cross-border region
Rovatcím: Agrárgazdálkodás, élelmiszergazdaság és környezetgazdálkodás
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: Taylor : gazdálkodás- és szervezéstudományi folyóirat
Dátum: 2014
Kötet: 6
Szám: 3-4
ISSN: 2062-1396
Oldalak: pp. 293-297
Nyelv: magyar
Befoglaló mű URL: http://acta.bibl.u-szeged.hu/39765/
Kulcsszavak: Közgazdaságtudomány
Megjegyzések: Bibliogr.: 297. p.
Feltöltés dátuma: 2016. okt. 17. 10:37
Utolsó módosítás: 2021. júl. 23. 10:17
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/34992
Bővebben:
Tétel nézet Tétel nézet