Bajmócy Zoltán: Helyi társadalmi környezet a kisvállalkozások inkubációjában. In: A szociális identitás, az információ és a piac, (3). pp. 229-242. (2004)
Előnézet |
Cikk, tanulmány, mű
gtk_2004_229-242.pdf Letöltés (1MB) | Előnézet |
Absztrakt (kivonat)
A kezdő vállalkozások fejlesztése kapcsán állandóan jelenlevő, mégis ritkábban vizsgált probléma, hogy az újonnan alakult kisvállalkozások teljesítménye közötti regionális eltérések nem magyarázhatóak csupán a gazdasági szerkezet különbözőségével. A fejlesztés sikere szempontjából szükséges tehát bizonyos egyéb társadalmi szempontokat is bevonni a vizsgálódások körébe. Ezek közül különös jelentősége van a helyi kultúrának, a helyi identitásnak és az ezekben gyökerező társadalmi tőkének, melyek alapvető hatással vannak a vállalkozói tevékenység sikerére. Jelen tanulmányban egy speciális vállalkozásfejlesztési eszköz, az üzleti inkubáció példáján keresztül vizsgáljuk a helyi környezet hatását a kezdő vállalkozások, illetve fejlesztésük sikerére, különös figyelmet fordítva a vállalkozásalapításra ható kulturális és motivációs tényezőknek. Nemzetközi szakirodalmi áttekintés alapján igyekszünk meghatározni az üzleti inkubáció sikerességére ható tényezőket, majd a felépített modellből következtetéseket levonni az eszköz hazai alkalmazásával kapcsolatban.
Mű típusa: | Könyv része |
---|---|
Befoglaló folyóirat/kiadvány címe: | A szociális identitás, az információ és a piac |
Dátum: | 2004 |
Kötet: | 3 |
ISSN: | 1588-8533 |
Oldalak: | pp. 229-242 |
Sorozat neve: | SZTE Gazdaságtudományi Kar közleményei |
Nyelv: | magyar |
Befoglaló mű URL: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/37410/ |
Kulcsszavak: | Integráció - Európai Unió és Magyarország, Európai Unió - gazdaságpolitika, Vállalkozás |
Megjegyzések: | Bibliogr.: p. 241-242. ; összefoglalás magyar nyelven |
Szakterület: | 05. Társadalomtudományok 05. Társadalomtudományok > 05.02. Közgazdasági és gazdálkodástudományok |
Feltöltés dátuma: | 2016. okt. 15. 11:12 |
Utolsó módosítás: | 2022. feb. 09. 12:27 |
URI: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/5634 |
Tétel nézet |