KKV-k, avagy Kreatív Kis Vállalkozások

Derecskei, Anita: KKV-k, avagy Kreatív Kis Vállalkozások. In: Érzelmek és indulatok a gazdaságban : a gazdasági szereplők viselkedésének sajátosságai a döntésekben és folyamatokban. pp. 83-100. (2012)

[img]
Preview
Cikk, tanulmány, mű
erzelmek_es_indulatok_a_gazdasagban_083-100.pdf

Download (217kB) | Preview

Abstract

Naponta robbannak be új termékek és szolgáltatások a piacra. Legtöbbször ezeket egészen kisméretű vállalkozások fejlesztik ki és vezetik be, de vajon mi lehet az oka ennek? Hogyan lehetséges, hogy több nagyvállalat egy helyben topog, vagy olyan költséges újításokat hoz, amelyet a vevőközönség „haszontalannak tart”, és ennél csak a marketing bevezetés lehet költségeseb; míg a kicsik learatják a babérokat. Vajon valóban igaz ez, és ha igaz mi lehet az oka? Mik azok a feltételek, tulajdonságok, amelyek a KKV-kat kreatívabbá teszik, mint azokat a nagyokat, akik bevételük jelentős hányadát fordítják különböző kreativitást serkentő tréningekre? A cikkben a fenti kérdésekre keresgéltem a válaszokat. A kérdés felmerülését több valós eset inspirálta, amelyekből egy szerény csokrot összegyűjtöttem a cikk bevezetésében, ezt további három rész köveit. Az első részben statisztikai adatokkal próbáltam alátámasztani a „KICSI és KREATÍV” hipotézisemet, második részben a hipotézis lehetséges pszichológiai okait, feltételeit boncolgatom, az empirikus eredményeket próbálom a vizsgált gazdasági helyzetre és méretre értelmezni, és a harmadik részben ezeknek a kicsi kreatív vállalatoknak a sorsát, életképességét vizsgáltam.

Item Type: Book Section
Journal or Publication Title: Érzelmek és indulatok a gazdaságban : a gazdasági szereplők viselkedésének sajátosságai a döntésekben és folyamatokban
Date: 2012
ISBN: 978-963-306-117-6
Page Range: pp. 83-100
Related URLs: http://acta.bibl.u-szeged.hu/57381/
Uncontrolled Keywords: Kis- és középvállalkozások, Innováció, Kreativitás
Additional Information: Bibliogr.: p. 99-100. ; összefoglalás magyar nyelven
Date Deposited: 2019. May. 20. 13:07
Last Modified: 2020. Apr. 02. 10:13
URI: http://acta.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/57553

Actions (login required)

View Item View Item